Antena 3 CNN Politică Băsescu: Până acum, de la pupitrul de la Cotroceni nu s-au spus niciodată miniciuni

Băsescu: Până acum, de la pupitrul de la Cotroceni nu s-au spus niciodată miniciuni

Băsescu: Până acum, de la pupitrul de la Cotroceni nu s-au spus niciodată miniciuni
Sursa foto: Foto: Antena3
16 Iul 2012   •   17:02

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a susţinut, la ora 17.00, o declaraţie de presă, la sediul de campanie.

Vezi cele mai importante declaraţii:


- Legat de atitudinea preşedintelui neales Crin Antonescu, pe data de 13,07,2012, de la Palatul Cotroceni, îl felicita pe primarul de Constanţa, care îndesa bani în sutienele dansatoarelor, pentru organizarea mitingului politic. Mai mult decât atât, îşi permitea să şi mintă de la pupitrul Administraţiei Prezidenţiale, felicitând 30,000 de participanţi.

- Aş vrea să îl atenţionez asupra unui lucru esenţial, de la acel pupitru nu s-au spus niciodată minciuni. Că s-au dat veşti bune, că s-au dat veşti proaste, ele eu fost adevăruri ale României, şi acel loc nu a fost folosit niciodată pentru propagandă politică.


- Pe data de 15,07,2012, acelaşi preşedinte Antonescu Crin, participa la Timişoara tot la un miting politic. Un miting electoral, care viza interesul domniei sale de a-şi păstra scaunul de preşedinte interimar. Lucrurile ar fi putut fi trecute cu vederea dacă una din motovaţiile pentru suspendarea mea nu era legată de colaborarea cu PDL-ul... o colaborare care a fost absolut necesară în condiţiile în care  PDL-ul era partid de Guvernământ.

- Aş face menţiunea că nu mi-am permis niciodată să particip la un miting împotriva Opoziţiei. Asta în arată pe Crin Antonescu a fi un mincinos.

- Acest om îşi încalcă peste principiile afirmate, şi se vede că nu au nici o valoare, atâta timp cât interesele personale le dictează.

- Se pare că şi Victor Ponta s-a jenat, la care nu mă aşteptam să aibe sentimentul de jenă, să meargă la un miting electoral alături de preşedintele interimar al României.

- Ne putem aştepta la un dezastru, dacă nu răspund rapid şi convingător. Dezastru care ne trimite înapoi în 2004, uităm de Schengen şi nu mai putem discuta ceea ce era iminent, restrângerea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV)

-Efectele acestui lucru vor fi să uităm orice discuţie despre Schengen în septembrie (...) Asta înseamnă că pentru jocurile lor politice au sacrificat România. Este mult prea mult. Mult prea mult! Oricât ar fi de simpatizaţi de electorat, nu pot să sacrifice România pentru jocurile lor politice de jos nivel

- Avertizez că ne apropiem de momente extrem de dificile

- Privind aceste declaraţii, precum şi declaraţia purtătorului de cuvânt a Comisiei Europene, nu poţi să tragi decât nişte concluzii neplăcute. Prima şi cea mai grea este că oamenii aceştia doi se mint între ei. Mai putem trage concluzia că oamenii aceştia îi mint şi pe români. Oamenii aceştia mint şi partenerii noştri europeni, mint Comisia Europeană

- Apare din nou această realitate a modului de guvernare al comuniştilor, limbajul dublu, l-a folosit Ceauşescu, Iliescu, Văcăroiu, îl foloseşte şi Ponta şi Antonescu. Nu există abordări interne şi de export

- Toate statele, plus Comisia, au şi ele în fiecare dimineaţă aceeaşi situaţie. Ştim fiecare ce a declarat celălalt, iar ei par absolut infantili din acest punct de vedere

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close