Antena 3 CNN Politică Tsipras de România nu are bani de referendum

Tsipras de România nu are bani de referendum

Tsipras de România nu are bani de referendum
12 Iul 2015   •   10:08

Primarul comunei Călineşti-Oaş, din judeţul Satu Mare, este Ţipras de România. Edilul a cerut organizarea unui referendum prin care cetăţenii ar urma să decidă dacă sunt de acord ca primăria să ia un împrumut de 11 milioane de lei, pentru a se salva de la faliment. Prefectura Satu Mare a decis însă că referendumul nu va avea loc, pentru că administraţia locală nu are nici măcar atâţia bani cât să acopere costurile unei astfel de acţiuni.

În comuna Călineşti-Oaş, iluminatul public este oprit, iar funcţionarii de la primărie nu şi-au mai primit salariile din luna aprilie. Conturile primăriei sunt blocate de trei luni, din cauza unei datorii de peste 2,5 milioane de euro. Comuna a ajuns în această situaţie după ce autorităţile au constatat nereguli la un proiect de infrastructură ridicat pe bani europeni şi au cerut banii înapoi.

Gheorghe Copil, edilul comunei, a decis că soluţia salvatoare este ca Primăria să se împrumute cu 11 milioane de lei de la Ministerul Finanţelor. Pentru a afla părerea cetăţenilor, a vrut să organizeze un referendum. Însă viceprimarul susţine că vina pentru îngroparea comunei în datorii îi aparţine chiar edilului.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close