Antena 3 CNN Politică UDMR: Nu excludem o guvernare alături de USL. "Să nu îl credeţi pe cel care vă spune că doreşte să stea în opoziţie"

UDMR: Nu excludem o guvernare alături de USL. "Să nu îl credeţi pe cel care vă spune că doreşte să stea în opoziţie"

UDMR: Nu excludem o guvernare alături de USL. "Să nu îl credeţi pe cel care vă spune că doreşte să stea în opoziţie"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
04 Dec 2012   •   21:36

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că orice formaţiune politică responsabilă care se prezintă la alegeri îşi doreşte să facă parte din Executiv după scrutin, el adăugând că UDMR nu exclude intrarea la guvernare nici cu USL, nici cu ARD.
  
"Eu nu exclud nimic sau aproape nimic, nici USL, nici ARD. Noi avem experienţă cu toate partidele politice, de fapt cu toate partidele politice pe care noi le considerăm partide democratice, dar nu vorbim în acest moment despre guvernare", a spus el.
   
Kelemen a mai declarat că prioritatea pentru Uniune este să intre în Parlament şi să creeze "grupuri parlamentare puternice în ambele Camere".

"Orice formaţiune politică, orice om politic, când se prezintă la alegeri doreşte ca după alegeri să facă parte din Executiv. Nu veţi găsi un om politic responsabil sau un partid politic responsabil care nu doreşte acest lucru. Să nu îl credeţi pe cel care vă spune că doreşte să stea în opoziţie. Nu cred că există vreo formaţiune sau vreun om politic care doreşte să stea în opoziţie. Înainte de 9 decembrie, eu nu vorbesc de alianţe şi coaliţii. Eu sunt convins că avem şi experienţa şi înţelepciunea să găsim soluţii pentru stabilitate politică şi pentru proiectele importante dacă vom fi în Parlament", a spus el.
   
Liderul UDMR a spus că are un program politic foarte bine pus la punct care s-ar putea transforma în program de guvernare.
   
"Dacă ar fi posibil, acest program politic, electoral, ar funcţiona şi ca un program de guvernare. Dă răspunsuri la toate întrebările societăţii, la toate problemele unde Parlamentul are competenţe şi unde Guvernul are competenţe, de la cele fiscale, până la agricultură, mediu, educaţie şi sigur problemele comunităţii noastre, probleme specifice care niciodată nu se orientează împotriva cuiva, ci sunt gândite pentru a crea toate posibilităţile legale instituţionale pentru a păstra identitatea naţională, culturală, lingvistică, religioasă", a afirmat Kelemen.

×
Subiecte în articol: Kelemen Hunor
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close