Antena 3 CNN Politică USL a demonstrat că se poate: Cele şase puncte în care a fost înfrânt regimul Băsescu

USL a demonstrat că se poate: Cele şase puncte în care a fost înfrânt regimul Băsescu

USL a demonstrat că se poate: Cele şase puncte în care a fost înfrânt regimul Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iul 2012   •   22:04

Răzvan Dumitrescu a prezentat pe scurt, în cadrul ediţiei de joi a emisiunii "Subiectiv" de la Antena 3, şase puncte în care USL a învins regimul Băsescu.

Primul dintre acestea se referă la suspendarea pe un an de zile a taxei auto de prima vânzare, o taxă care prevedea ca proprietarii de maşini înmatriculate înainte de 2007 să plătească taxa de mediu la prima transcriere a dreptului de proprietate.

Apoi, revenirea lui Raed Arafat în Ministerul Sănătăţii, cel pentru care mii de oameni au ieşit în Piaţa Universităţii din Capitală dar şi în alte oraşe din ţară,  în plină iarnă, cerând demisia guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Un al treilea punct este cel referitor la demisia lui Emil Boc de la şefia Guvernului. La presiunea populară din stradă, Boc s-a văzut nevoit să îşi depună mandatul.

Cel de-al patrulea punct se referă la revenirea pensiilor şi a salariilor la nivelul dinaintea tăierii. O primă tranşă, de 8%, a ajuns deja în buzunarele cetăţenilor urmând ca în luna decembrie bugetarii să primească şi cea de-a doua tranşă.

Punctul cinci de referă la înfrângerea PDL la alegerile locale şi scoaterea baronilor locali din formaţiunile de conducere ale multor judeţe şi localităţi din ţară.

Ultimul punct se referă la suspendarea lui Traian Băsescu, o suspendare care ar putea fi urmată cu demiterea acestuia dacă poporul român la vot duminică, pe 29 iulie.



×
Subiecte în articol: USL Subiectiv
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close