Antena 3 CNN Politică Un deputat USR atacă Guvernul PSD pe tema impozitului pe gospodărie: „E vechea discuţie între cota unică şi impozitul progresiv”

Un deputat USR atacă Guvernul PSD pe tema impozitului pe gospodărie: „E vechea discuţie între cota unică şi impozitul progresiv”

Un deputat USR atacă Guvernul PSD pe tema impozitului pe gospodărie: „E vechea discuţie între cota unică şi impozitul progresiv”
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Apr 2017   •   16:16

Deputatul USR Cristian Ghinea a afirmat miercuri că, prin introducerea unui impozit pe gospodărie, PSD doreşte să reintroducă impozitul progresiv, în detrimentul cotei unice, scrie Agerpres.

"PSD are acest talent de a inventa etichete, cred că vine de la consultanţi israelieni ideea asta. (...) Suntem unici în lume - inventăm impozitul pe gospodărie. Nu există impozit pe gospodărie, impozitul se plăteşte pe venit. Aceasta este o altă formă de a nu spune că vor reintroducerea impozitului progresiv, acel impozit la care cu cât câştigi mai mult, cu cât munceşti mai mult, cu atât statul te pedepseşte pentru acest efort. (...) Este vechea discuţie între cota unică şi impozitul progresiv. Impozitul progresiv permite deduceri. Uitaţi-vă la americani. Au 4.000 de pagini în Codul fiscal, este un coşmar de implementat şi tot discută despre cum se poate renunţa la acest sistem 'coşmaresc' de deduceri. Nu cred că avem noi în România o administraţie fiscală atât de profesionistă care să implementeze sistemul cu deduceri în mod eficient", a spus Ghinea, într-o conferinţă de presă, la Palatul Parlamentului. 

El s-a declarat un susţinător al cotei unice "pentru că este uşor de implementat" şi aduce mai mulţi bani la buget. 

"Cota unică este un sistem care a crescut la momentul respectiv veniturile la buget pentru că este uşor de implementat şi omul ştie foarte clar cât câştigă, cât dă statului. Să venim acum cu un sistem prin care cu cât munceşti mai mult statul îţi ia din bani şi apoi îţi spune 'adu-mi tu chitanţe şi îţi dau o parte din bani înapoi'. Nu mai bine îmi laşi banii de la bun început mie?", a explicat Ghinea. 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close