Antena 3 CNN Politică Va mai semna România un nou acord preventiv cu FMI? "Avem nevoie de un certificat de sănătate fiscală", spune Ponta

Va mai semna România un nou acord preventiv cu FMI? "Avem nevoie de un certificat de sănătate fiscală", spune Ponta

Va mai semna România un nou acord preventiv cu FMI? "Avem nevoie de un certificat de sănătate fiscală", spune Ponta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Aug 2012   •   16:36

Premierul Victor Ponta s-a arătat interesat, miercuri, de un nou acord de tip preventiv cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), însă o decizie în acest sens va fi luată în 2013, după alegerile parlamentare.

"Un astfel de acord reprezintă un lucru bun pentru România, să avem un acord preventiv, nu să luăm banii, dar să avem un certificat de sănătate fiscală, însă această discuţie politică va avea loc în 2013 după ce vor avea loc alegeri parlamentare", a explicat şeful Executivului, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul a ţinut să sublinieze faptul că un nou acord cu FMI ar da semnalul că România beneficiază de un certificat de garantare a sănătăţii fiscale a României.

"Opinia şi opţiunea mea este de a continua să avem un tip de acord cu instituţiile financiare internaţionale. Un tip de acord preventiv ca cel pe care aceste instituţii îl au cu Polonia este unul modern, un tip de acord în care putem lua bani doar dacă avem nevoie. Un acord de tip preventiv este un act de sănătate al finanţelor româneşti şi asta ne ajută să ne finanţăm la costuri mai bune", a adăugat premierul Victor Ponta.





×
Subiecte în articol: România Victor Ponta FMI
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close