Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga: USL pregăteşte o lovitură de stat

Vasile Blaga: USL pregăteşte o lovitură de stat

Vasile Blaga: USL pregăteşte o lovitură de stat
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Iul 2012   •   14:18

Acţiunea USL de revocarea a lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului reprezintă, practic, o lovitură de stat, a spus şeful acestei Camere.

"Confiscă instituţiile statului (USL-ul), practic asta este o lovitură de stat", a declarat, marţi, preşedintele Senatului, Vasile Blaga.

Declaraţia a fost făcută, după ce Biroul Permanent al Senatului a decis revocarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului.

Blaga a mai spus că parlamentarii PDL vor participa la sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind Avocatul Poporului, dar că vor vota împotriva revocării şi că vor ataca la Curtea Constituţională o hotărâre favorabilă USL.

Preşedintele Senatului a arătat că se continuă "zi de zi, confiscarea, în aceeaşi logică, a tuturor instituţiilor statului", arătând că practic este vorba despre "o lovitură de stat".

"Vom merge la sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor şi Senatului legată de problema supusă azi discuţiei, cea a Avocatului Poporului, vom vota împotrivă şi vom ataca la CC o decizie care ar putea fi favorabilă USL la acest moment. Suntem în aceeaşi logică, confiscarea zi de zi a tuturor instituţiilor statului, practic asta e o lovitură de stat, despre asta este vorba", a precizat Blaga după o scurtă şedinţă a parlamentarilor PDL.

Grupurile PSD şi PNL au solicitat, marţi, în plenul Senatului, revocarea din funcţie a preşedintelui Senatului, Vasile Blaga.

În replică, şeful Senatului a spus că nu va fi ce acord cu o sesiune extraordinară pe această temă, întrucât solicitarea nu este legală.

Citeşte şi Ce motive invocă USL în solicitarea de revocare a lui Blaga de la şefia Senatului







×
Subiecte în articol: vasile blaga lovitura de stat USL
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close