Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Dacă ministrul Cepoi a făcut ceva penal, va răspunde pentru asta

Victor Ponta: Dacă ministrul Cepoi a făcut ceva penal, va răspunde pentru asta

Victor Ponta: Dacă ministrul Cepoi a făcut ceva penal, va răspunde pentru asta
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    25 Sep 2012   •   19:36

Premierul Victor Ponta, copreşedinte USL, a declarat marţi că va discuta Vasile Cepoi, ministrul Sănătăţii, referitor la acuzaţiilor aduse de ANI şi a menţionat că, dacă acesta a făcut ceva penal va răspunde pentru aceste fapte, scrie Agerpres.

"O să discut cu domnia sa şi o să luăm împreună o decizie. Deocamdată nu ştiu mai multe detalii. Eu vreau să explic: domnia sa nu este membru de partid, a fost secretar de stat în guvernul anterior şi eu l-am solicitat să rămână în guvern pentru a finaliza draftul legii Sănătăţii. Aşa încât, dacă nu poate să mai facă în continuare, nu e nicio problemă. O să discut cu domnia sa. (...) Dl Cepoi a lucrat şi înainte de a fi guvernul actual la ceea ce se începuse  - acel proiect de lege al Sănătăţii, împreună cu dl Raed Arafat. O să văd în ce stadiu este legea Sănătăţii. Domnia sa a avut un mandat foarte clar şi cred că şi l-a îndeplinit foarte bine până acum. Dacă în 2010 sau 2011 a făcut ceva ilegal sigur va răspunde pentru asta", a spus premierul la finalul unei reuniuni a USL.

Victor Ponta a adăugat că nu va împiedica în niciun fel cercetările instanţelor şi a spus că, dacă acuzaţiile ANI sunt adevărate, Vasile Cepoi îşi va pierde funcţia.

"Dacă instanţa va decide că acuzaţiile ANI sunt adevărate, nu doar că va renunţa, ci nu va putea ocupa timp de trei ani o funcţie. Voi lua o decizie după ce discut cu dl Cepoi", a adăugat premierul Ponta.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea cercetării ministrului Sănătăţii, Vasile Cepoi, pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, în legătură cu derularea unui proiect finanţat prin POSDRU, pe vremea când acesta era director al DSP Iaşi.

Citeşte şi:

Şeful CMR: Scandalul cu Cepoi e creat pentru a lovi în Guvernul Ponta. Ministrul nu e în conflict de interese

×
Subiecte în articol: Victor Ponta ANI conflict de interese
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close