Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Un preşedinte nu are voie să spună ce-i vine la gură. Nu poţi să fii preşedinte dacă eşti iresponsabil

Victor Ponta: Un preşedinte nu are voie să spună ce-i vine la gură. Nu poţi să fii preşedinte dacă eşti iresponsabil

Victor Ponta: Un preşedinte nu are voie să spună ce-i vine la gură. Nu poţi să fii preşedinte dacă eşti iresponsabil
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Noi 2011   •   12:31
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la o emisiune televizată, că intenţia de suspendare din funcţie a preşedintelui este „un semnal foarte clar” şi dacă şeful statului nu-l recepţionează, USL nu va ezita să introducă o acţiune de suspendare, conform pesurse.ro.

Despre intenţia USL de suspendare a preşedintelui, Ponta a precizat că aceasta este legată de declaraţia şefului statului, pe care o consideră „inadmisibilă”, despre îngheţarea pensiilor şi salariilor bugetarilor, indiferent de decizia Curţii Constituţionale.

„Un preşedinte al României nu are voie să facă o astfel de declaraţie”, a declarat Ponta.

„Un semnal foarte clar şi, dacă domnul Băsescu nu-l înţelege şi nu-l recepţionează, nu vom ezita absolut deloc să introducem o acţiune de suspendare a domniei sale. Un preşedinte nu are voie să spună ce-i vine lui la gură sau prin cap în acel moment. Este o dovadă de iresponsabilitate. Un preşedinte al României, când face o declaraţie publică, trebuie să înţeleagă care este mesajul. Dacă el transmite populaţiei: „dom'le, Curtea Constituţională sau instanţele spun ceva, eu nu le respect”, ce va înţelege cetăţeanul? Că nici el nu trebuie să respecte nicio decizie a instanţei. Asta înseamnă un stat anarhic. Nu poţi să fii preşedinte dacă eşti iresponsabil”, a arătat Victor Ponta.

Liderul social-democrat a mai spus că existenţa banilor pentru majorarea salariilor şi a pensiilor reprezintă o problemă de opţiune politică.

Şefii PSD, PNL şi PC au anunţat miercuri că, în urma declaraţiilor făcute de şeful statului, referitoare la îngheţarea pensiilor şi salariilor, au solicitat juriştilor din partidele lor să pregătească pentru luni un raport în care să fie evaluată posibilitatea declanşării procedurilor de suspendare.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close