Antena 3 CNN Politică Viitorul PSD-ului se decide astăzi. "TREBUIE să rămânem la guvernare". Prima reuniune a conducerii partidului, după prezidenţiale

Viitorul PSD-ului se decide astăzi. "TREBUIE să rămânem la guvernare". Prima reuniune a conducerii partidului, după prezidenţiale

Viitorul PSD-ului se decide astăzi. "TREBUIE să rămânem la guvernare". Prima reuniune a conducerii partidului, după prezidenţiale
de O.P.    |    27 Noi 2014   •   12:44

UPDATE: Senatorul PSD Mircea Geoană a declarat, joi, înaintea Comitetului Executiv Naţional, că este convins că va fi ?o discuţie lucidă şi calmă? şi a precizat că ?poate să asigure,din experienţa sa mai veche cu astfel de momente,că partidul are resurse de înţelepciune pentru a merge mai departe.

"Sunt convins că va fi o discuţie lucidă, calmă, responsabilă şi nu este prima dată când trecem prin momente delicate. Sunt convins că în cele din urmă interesul comun al guvernării noastre şi un răspuns pe care suntem datori să îl dăm societăţii româneşti, va ieşi la iveală", a declarat senatorul PSD.

UPDATE: Victor Ponta şi Liviu Dragnea, liderii partidului Social Democrat, au refuzat să facă declaraţii la intrarea în sediu.

UPDATE: Vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita a declarat, joi, înaintea CExN, că partidul trebuie să rămână la guvernare, iar echipa Ponta-Dragnea să se menţină în fruntea partidului pentru a asigura această guvernare, congresul urmând să fie convocat în primăvară, în scopul unei analize "la rece".

"Trebuie să facem o analiză la rece, să găsim soluţii calm şi liniştit. Excluderile din partid sunt lucruri secundare pentru mine, e important să vedem cum facem ca partidul să scape de anumite percepţii pe care le are electoratul. Nu discut acum de excluderi", a spus Nichita.

El a arătat că iniţial a fost adeptul convocării rapide a unui congres, dar ulterior şi-a schimbat opinia.

"Eram adeptul unui congres rapid, acum gândesc că poate dacă judecăm la cald, judecăm prea agresiv. Sunt avantaje şi de o parte şi de alta. Discutăm", a spus Nichita.

El a mai spus că PSD ar trebui să menţină guvernarea şi mandatul pe care îl are de la primarii din Iaşi vizează acest lucru, precum şi acordarea unei susţineri pentru Victor Ponta şi Liviu Dragnea în fruntea PSD.

UPDATE: Liderii PSD au venit la sediul central al partidului pentru reuniunea în care se va decide direcţia în care va merge PSD-ul, după pierderea alegerilor prezidenţiale.



Astăzi se decide viitorul PSD! Liderii formaţiunii se întâlnesc în prima reuniune extinsă a conducerii, după alegerile prezidenţiale.  Pe ordinea de zi, pe lângă analiza rezultatelor obţinute la scrutinul din 16 noiembrie, este şi organizarea unui Congres Extraordinar al PSD.

Părerile sunt împărţite în partid: preşedintele executiv al social-democraţilor, Liviu Dragnea, ar vrea un congresul să aibă loc până la sfârşitul anului, în timp ce preşedintele PSD Victor Ponta susţine organizarea congresului în februarie sau martie.

La şedinţa de astăzi se va discuta şi despre restructurarea Guvernului.

×
Subiecte în articol: congres psd PSD
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close