Antena 3 CNN Actualitate 2 MILIOANE DE EURO, garanţia de participare pentru licitaţia de privatizare a Poştei Române

2 MILIOANE DE EURO, garanţia de participare pentru licitaţia de privatizare a Poştei Române

2 MILIOANE DE EURO, garanţia de participare pentru licitaţia de privatizare a Poştei Române
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Ian 2013   •   22:57

Guvernul va impune investitorilor care vor participa la licitaţia de privatizare a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) să depună o garanţie în valoare de două milioane euro, care va fi pierdută de cel care "va face circ cum am avut la Oltchim", a declarat, marţi seara, premierul Victor Ponta, informează Mediafax.
   
"Garanţia este de două milioane, dacă vine cineva şi face circ cum am avut la Oltchim, pierde două milioane de euro", a spus Ponta la un post de televiziune.
   
El a adăugat încă că, în mod sigur, nu vor mai exista probleme de genul celor înregistrate la tentativa de privatizare a Oltchim.
   
Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Dicoanescu nu a intrat însă în posesia titlurilor pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.
   
Poşta Română va fi privatizată prin majorare de capital până la mijlocul lunii iunie, publicarea anunţului de licitaţie urmând să aibă loc până la finalul lunii februarie, cu condiţia aprobării procedurii de către Comisia Europeană.
   
Guvernul va solicita acordul CE pentru privarizarea unei participaţii majoritare la compania de stat Poşta Română prin majorare de capital, se arată în scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI.
   
Până la începutul lunii aprilie va fi stabilită o listă de investitori eligibili, prin aplicarea unor criterii de pre-eligibilitate. Guvernul va selecta investitorii eligibili până la mijlocul lunii mai, iar contractul de privatizare va fi semnat până la mijlocul lunii iunie 2013.
   
Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de aproximativ 7.100 de oficii poştale.
   
Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

×
Subiecte în articol: Posta Romana privatizare Oltchim
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close