Antena 3 CNN Actualitate 24 noiembrie - referendum pentru gazele de şist, la Pungeşti. Viceprimar: Votul nu va avea niciun efect. Localnici: Retragerea Chevron, o minciună

24 noiembrie - referendum pentru gazele de şist, la Pungeşti. Viceprimar: Votul nu va avea niciun efect. Localnici: Retragerea Chevron, o minciună

24 noiembrie - referendum pentru gazele de şist, la Pungeşti. Viceprimar: Votul nu va avea niciun efect. Localnici: Retragerea Chevron, o minciună
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    17 Oct 2013   •   17:20
Update 17.50 - Localnicii din Pungeşti, despre retragerea utilajelor celor de la Chevron: S-ar putea să fie o minciună
 
Protestatarii spun că nu pleacă din stradă, pentru că s-ar putea ca totul să fie "o minciună".
 
Mai mult, oamenii spun că ar putea protesta şi o lună, iar unii dintre ei şi-au instalat corturi în zonă.


Peste 500 de persoane din Siliştea, judeţul Vaslui, au protestat, miercuri, în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist. În timpul manifestaţiei, mai mulţi localnici au leşinat.

Şi marţi, zeci de localnici, inclusiv preoţi, au manifestat, după ce reprezentanţi ai companiei Chevron şi-au făcut apariţia în zonă pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de şist.

Luni, aproximativ 150 de localnici din Siliştea au protestat la Vaslui, în faţa perimetrului din comuna Pungeşti, şi au blocat drumul judeţean Vaslui - Gârceni, unde compania Chevron vrea să monteze prima sondă, pentru a începe explorarea gazelor de şist.

Pe 3 octombrie, Chevron a obţinut autorizaţie de construire pentru amplasarea în judeţul Vaslui, a primei sonde de explorare a gazelor de şist în România.

Prima sondă de explorare va fi amplasată în extravilanul comunei Pungeşti, la 650 de metri de localitatea Siliştea. 
Suprafaţa totală pe care se va întinde platforma de extracţie este de 20.298 metri, iar forajul se va face la o adâncime de 3.000 de metri.

 


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close