Antena 3 CNN Actualitate A murit Elena Băsescu, mama preşedintelui României

A murit Elena Băsescu, mama preşedintelui României

A murit Elena Băsescu, mama preşedintelui României
Sursa foto: Foto: Antena 3
04 Oct 2010   •   15:34

Mama preşedintelui Traian Băsescu a murit, luni, în jurul orei 14.30, în timp ce Traian Băsescu se afla la Bruxelles. Elena Băsescu, în vârstă de 81 de ani, era bolnavă de mai multă vreme. Anul trecut a fost internată la Institutul Oncologic Fundeni, iar în ultimele zile starea sa s-a agravat. Sâmbătă, şeful statului a şi vizitat-o la Constanţa, în aceeaşi zi în care a şi fost împărtăşită de un preot.

Elena Băsescu avea 81 de ani şi locuia la Constanţa. Aceasta suferea de cancer mamar şi a fost operată, anul trecut, la Institutul Oncologic "Prof. dr. Alexandru Trestioreanu", din Bucureşti. Şeful statului nu a dorit la vremea respectivă să dea detalii despre starea de sănătate a mamei sale, precizând doar că are grijă de aceasta.

Mai mulţi membri ai familiei Băsescu au ajuns, luni după-amiază, la locuinţa din Constanţa a mamei şefului statului. Maria Băsescu, soţia preşedintelui, a ajuns în Constanţa în jurul orei 19.00.

În faţa blocului din Constanţa în catre locuia mama preşedintelui se afla luni după-amiază şi un agent SPP. Agentul le-a transmis jurnaliştilor ajunşi acolo că familia Băsescu a solicitat intimitate.

Una dintre vecinele Elenei Băsescu, citată de Mediafax, a confirmat moartea mamei preşedintelui, adăugând că acesta era bolnavă de mai mult timp.

Preşedintele Traian Băsescu a plecat, luni dimineaţă, la Bruxelles unde urma să participe la cel de-al optulea Summit Asia-Europa (ASEM 8). Şeful statului şi-a întrerupt vizita, care urma să se încheie marţi, şi va reveni în ţară luni seară, la ora 23.35, cu o cursă de linie.

A murit mama preşedintelui:

În octombrie 2009, preşedintele Traian Băsescu a recitat, într-o emisiune televizată, o poezie scrisă de el în tinereţe, pe puntea Bricului Mircea. Poemul recitat şi compus de preşedinte era dedicat mamei şi celor de acasă.

Acestea sunt versurile recitate de şeful statului: "Deasupră-ţi cerul se înalţă / Şi de pe el privesc în jos / Sute de stele ce-l admiră / Pe bravul om prietenos / Iar după luni de mers pe-ntinderea albastră / Întors din nou la ţărmul tău iubit / Ai alergat grăbit spre casă / Să vezi iar chipul mamei fericit. / Casa era pustie şi cernită / Şi ai plecat încet, spre cimitir / Ca să aşezi în ţărâna încă proaspăt răvăşită / Un trandafir, trei lacrimi şi-un sărut / La capul mamei ce murise tristă / Cu gândul la copilul ce-a crescut".

Traian Băsescu recitând o poezie dedicată mamei:

Principalii lideri politici au transmis condoleanţe preşedintelui Traian Băsescu, a cărui mamă a murit luni după-amiază. Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin s-au numărat printre primii politicieni care au transmis mesaje de condoleanţe.

Principalii lideri politici au transmis condoleanţe:

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: mama deces
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close