Antena 3 CNN Actualitate Academicianul Florin Constantiniu s-a stins din viaţă la vârsta de 79 de ani

Academicianul Florin Constantiniu s-a stins din viaţă la vârsta de 79 de ani

Academicianul Florin Constantiniu s-a stins din viaţă la vârsta de 79 de ani
Sursa foto: Foto: georgefloroiu.blogspot.com
14 Apr 2012   •   11:40

Academicianul Florin Constantiniu s-a stins din viaţă la vârsta de 79 de ani.

Florin Constantiniu a fost un istoric român, membru corespondent (din 1999) al Academiei Române. În anul 2006 a fost ales membru titular al Academiei Române. A fost cercetător știinţific principal la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga”. A fost distins cu premiul Nicolae Bălcescu al Academiei Române în 1972.

Academicianul Florin Constantiniu este unul dintre cei mai importanţi istorici ai zilelor noastre. A publicat studii despre diferite perioade ale istoriei şi a abordat diverse direcţii de cercetare. Este cunoscut, în special, ca autor al cărţii „O istorie sinceră a poporului român.”

Academicianul  Răzvan Theodorescu spune că Florin Constantiniu a fost cel mai strălucit istoric al României contemporane. 'După opinia mea, Florin Constantiniu era cel mai strălucit istoric al acestui ceas în România', a declarat Theodorescu pentru Agerpres, adăugând că Florin Constantiniu 'era un om de mare caracter şi un intelectual absolut remarcabil'.

Cuvinte de regret la moartea istoricului Florin Constantiniu au exprimat şi academicianul Ionel Haiduc, preşedintele Academiei  Române şi academicianul Dan Berindei, vicepreşedinte al prestigiosului for, care au deplâns pierderea grea pe care o suferă nu doar academia ci şi întreaga cultură românească.

Potrivit lui Răzvan Theodorescu, Florin Constantiniu va fi înmormântat, cel mai probabil, luni, la cimitirul Ghencea.

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close