Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase şi-a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei

Adrian Năstase şi-a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei

Adrian Năstase  şi-a retras cererea de întrerupere a executării pedepsei
Sursa foto: Foto: Intact Images
03 Iul 2012   •   19:10

Un avocat al lui Adrian Năstase a înaintat, marţi, Tribunalului Bucureşti (TB) o cerere de renunţare la judecata solicitării privind întreruperea executării pedepsei a fostului premier, condamnat la doi ani de detenţie, scrie Mediafax.
   
Judecătorul Tribunalului Bucureşti urmează să ia act de cererea aceasta, astfel că Adrian Năstase urmează să fie adus în faţa instanţei pentru a confirma solicitarea făcută de avocatul său.
   
În urmă cu o săptămână, în 28 iunie, judecarea cererii de întrerupere a executării pedepsei a lui Adrian Năstase se amânase, pentru data de 5 iulie, motivul fiind lipsa de procedură cu fostul premier, care ar fi trebuit adus de la Penitenciarul Rahova la şedinţa de judecată, de la Tribunalul Bucureşti.
   
Cererea de amânare a executării pedepsei a lui Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, a fost schimbată de instanţă în cea de întrerupere a executării pedepsei, întrucât fostul premier este deja încarcerat, la Penitenciarul Rahova.
   
Concret, instanţa a apreciat că s-a schimbat situaţia de fapt, întrucât cererea de amânare a fost înaintată în timp ce Adrian Năstase era internat într-un spital civil, adică încă se afla în stare de libertate, iar între timp acesta a fost încarcerat ca urmare a externării acestuia şi dus în Spitalul Penitenciar Rahova.
  
  
   
   
 

×
Subiecte în articol: avocati
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close