Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ursu: Traian Băsescu are imunitate totală. Dacă nu-l poţi cerceta, atunci cum poţi să-l scoţi de sub urmărire penală?

Adrian Ursu: Traian Băsescu are imunitate totală. Dacă nu-l poţi cerceta, atunci cum poţi să-l scoţi de sub urmărire penală?

Adrian Ursu: Traian Băsescu are imunitate totală. Dacă nu-l poţi cerceta, atunci cum poţi să-l scoţi de sub urmărire penală?
31 Iul 2014   •   18:20

Jurnalistul Adrian Ursu a comentat în emisiunea 100 de Minute de la Antena 3 răspunsurile primite de la autorităţi, în urma scrisorii adresate procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Traian Băsescu are imunitate totală pe durata mandatului. Niciuna dintre faptele sale însă nu poate fi ştearsă ca vinovăţie penală, nu poate surveni prescripţia, spun în comunicatul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cei care l-au redactat. Aceasta ar fi vestea bună, faptul că niciuna dintre faptele comise înainte de a fi preşedinte sau pe durata mandatului de preşedinte şi care n-au fost cercetate în această perioadă nu se şterg prin prescripţie”, a precizat Adrian Ursu.

„Ceea ce nu explică acest comunicat (...) este ce se întâmplă cu toate acele cauze în care s-au pronunţat soluţii de neîncepere a urmăririi penale sau de scoatere de sub urmărire penală. Păi dacă nu-l poţi cerceta nici cu o floare, atunci cum poţi să-l scoţi de sub urmărire penală pe perioada mandatului, aşa cum s-a întâmplat în cazul Mihăileanu, aşa cum s-a întâmplat în cazul spălării de bani cu Costel Căşuneanu?”, a adăugat jurnalistul.

"Ca urmare, am putea trage concluzia - la fel de pozitivă ca şi cea de dinainte - că ar putea fi redeschise toate acele cauze care au fost închise în mod abuziv prin soluţii de neîncepere a urmăririi penale" a mai spus Adrian Ursu.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close