Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul Constantin Bădescu, cercetat pentru evaziune fiscală, a fost eliberat din arest

Afaceristul Constantin Bădescu, cercetat pentru evaziune fiscală, a fost eliberat din arest

Afaceristul Constantin Bădescu, cercetat pentru evaziune fiscală, a fost eliberat din arest
Sursa foto: Foto: Intact Images
29 Dec 2012   •   19:50

Constantin Bădescu, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din Drobeta Turnu Severin, arestat preventiv în 3 noiembrie într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro, a fost eliberat din arest, sâmbătă seară,  în baza unei decizii a Curţii de Apel Craiova, informează Mediafax.
   
Curtea de Apel Craiova a decis ca mandatul de arestare preventivă pe numele lui Constantin Bădescu să nu mai fie prelungit, măsura fiind înlocuită cu interdicţia de a părăsi localitatea, pe o durată de 30 de zile, începând de sâmbătă şi până în 27 ianuarie 2013, inclusiv.
   
Potrivit soluţiei publicate de portalul Curţii de Apel Craiova, Bădescu are obligaţia de a nu comunica, direct sau indirect, cu administratorii societăţilor comerciale la care este a acţionar.
   
Constantin Bădescu a fost eliberat din arestul Poliţiei Mehedinţi sâmbătă seară, el ieşind printr-o zonă folosită de angajaţii Inspectoratului, şi nu pe ieşirea principală a instituţiei, unde era aşteptat de jurnalişti.
   
Constantin Bădescu a fost arestat preventiv în 3 noiembrie, printr-o decizie a Tribunalului Mehedinţi. În acest caz au fost arestaţi şi doi fraţi din localitatea Strehaia, Mihai Niţă şi Mihai Stelică, tatăl acestora, Mihai Florin, precum şi un alt bărbat din Strehaia, Ioan Claudiu Lupu.
   
La jumătatea lunii noiembrie, avocaţii lui Bădescu au cerut eliberarea pe cauţiune a omului de afaceri, iar judecătorii Tribunalului Mehedinţi au stabilit o sumă record, de 2,2 milioane de euro. Omul de afaceri a girat cu mai multe imobile, însă cauţiunea nu a fost acceptată.
   
Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2009 - 2012 Constantin Băsescu, alături de celelalte persoane arestate în acest caz, s-au constituit într-un grup infracţional organizat. Gruparea avea ca scop emiterea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de facturi fiscale fictive, prin intermediul mai multor firme, sustrăgându-se, astfel, de la plata taxelor şi impozitelor, prejudiciul adus statului fiind de peste 12.000.000 de euro.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close