Antena 3 CNN Actualitate Afaceristul Horia Simu, arestat pentru 30 de zile

Afaceristul Horia Simu, arestat pentru 30 de zile

Afaceristul Horia Simu, arestat pentru 30 de zile
Sursa foto: Foto: jurnalul.ro
03 Iul 2015   •   18:13

Omul de afaceri Horia Simu a fost arestat preventiv, vineri, în dosarul în care este acuzat de obţinerea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 55 milioane de euro. Decizia CAB poate fi contestată la instanţa supremă.

Horia Simu este cercetat pentru că ar fi intermediat între anii 2006 şi 2008 obţinerea unor despăgubiri, pentru un imobil şi un teren de aproape 10 hectare. Pentru urgentarea dosarului ar fi prezentat chiar şi o adeverinţă medicală falsă.

Procurorii anticorupţie au găsit în vila omului de afaceri o adevărată galerie de artă. Peste 150 de tablouri semnate de Corneliu Baba, Gheorghe Petraşcu şi Samuel Mutzner, dar şi ceasuri de lux şi bijuterii. 
 
Procurorii au ridicat tablourile pentru expertiză. Acestea ar putea fi valorificate pentru recuperarea prejudiciului care i se impută lui Horia Simu, respectiv 55 de milioane de euro. 
 
Simu este cunoscut pentru afacerile sale din domeniul metalelor neferoase, dar şi din domeniul imobiliarelor. La 36 de ani avea deja o avere estimată la 8 milioane de euro. El se află pe locul al doilea în topul retrocedărilor ANPR, după ce a cumpărat multe drepturi litigioase.  
În 2008, Horia Simu Şchiopu a pus mâna pe o despăgubire de peste 103 de milioane de euro, de la ANRP, însă, până acum, valul arestărilor DNA l-a ocolit în mod misterios.

Citiţi şi Cum să faci 100.000.000 euro din 100.000 dolari? "Reţeta" samsarului Horia Simu Şchiopu


×
Subiecte în articol: Horia Simu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close