Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorii români în SUA, Rusia şi Israel, rechemaţi de la post de preşedintele Băsescu

Ambasadorii români în SUA, Rusia şi Israel, rechemaţi de la post de preşedintele Băsescu

Ambasadorii români în SUA, Rusia şi Israel, rechemaţi de la post de preşedintele Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mai 2013   •   13:39
Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretele de rechemare de la post pentru ambasadorii României în SUA, Adrian-Cosmin Vieriţa, în Federaţia Rusă, Constantin-Mihail Grigorie, şi în Israel, Edward Iosiper. Diplomaţii se află la final de mandat.

"Toţi ambasadorii pentru care domnul preşedinte Traian Băsescu a semnat marţi decretele de rechemare se află la încheierea mandatului legal", a precizat Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al şefului statului, potrivit Mediafax.

Preşedintele Băsescu i-a rechemat şi pe ambasadorii României în India -Valerica Epure, Argentina şi Paraguay - Manuela Breazu, Liban - Nicuşor-Daniel Tănase, Irlanda - Iulian Buga, Uruguay - Gheorghe Petre, Armenia - Crina-Rodica Prunariu, Filipine - Valeriu Gheorghe, Indonezia şi Timorul de Est - Gheorghe Vîlcu, aflaţi cu toţii la finalul mandatului.

Adrian Vieriţa, ambasadorul României în SUA, deţinea funcţia din decembrie 2007. Anterior, el fusese secretar de stat în MAE pentru Afaceri Europene. Vieriţa, în vârstă de 51 de ani, a mai fost şi ambasador al României în Germania între 2002-2006.

Constantin-Mihail Grigorie (63 de ani) deţinea funcţia de ambasador al României în Rusia din 2008, fiind unul dintre cei mai experimentaţi ambasadori ai României. A mai fost ambasador în Turcia (2004-2008), Bulgaria (1999-2003), Italia (1995-1999).

Edward Iosiper, în vârstă de 46 de ani, se afla la post în Israel din 2008. El lucrează la MAE din 2001. În perioada 2002-2006, Iosiper a lucrat în Ambasada României la Washington.

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close