Antena 3 CNN Actualitate Ambulanţe amendate pentru că au circulat fără rovinietă, cu toate că sunt scutite de taxa de drum

Ambulanţe amendate pentru că au circulat fără rovinietă, cu toate că sunt scutite de taxa de drum

Ambulanţe amendate pentru că au circulat fără rovinietă, cu toate că sunt scutite de taxa de drum
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Sep 2014   •   08:27

Situaţie fără precedent în Vaslui! Serviciul Judeţean de Ambulanţă s-a trezit cu conturile poprite pentru neplata mai multor amenzi date de CNADNR.Cinci autospeciale au fost amendate că au circulat fără rovinietă, cu toate că ambulanţele sunt scutite prin lege de plata taxei de drum. Reprezentanţii Companiei de Drumuri spun că vinovată este conducerea Serviciului de Ambulanţă, care nu a declarat autospecialele drept maşini de serviciu.

Serviciul de Ambulanţă Vaslui a contestat procesele verbale de amendă în instanţă. Paramedicii spun că măsura administrativă luată de Compania de Drumuri este de neconceput şi că vor fi puşi în situaţia de a nu mai merge la apelurile de urgenţă.

Reprezentanţii Companiei de Drumuri au explicat că, atâta timp cât cei de la Serviciul de Ambulanţă nu declară autospecialele ca fiind maşini de serviciu, nu vor putea fi scutiţi de plata rovinietei. Dacă CNADNR i-ar fi scutit pe ambulanţieri de amenzi, compania ar fi fost cea sancţionată de Curtea de Conturi pentru că emite amenzi în mod preferenţial.

×
Subiecte în articol: ambulanta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close