Antena 3 CNN Actualitate Amenzi pentru camparea pe plajele din Vadu şi Corbu, chiar dacă nu există indicatoare care să interzică accesul (FOTO)

Amenzi pentru camparea pe plajele din Vadu şi Corbu, chiar dacă nu există indicatoare care să interzică accesul (FOTO)

Amenzi pentru camparea pe plajele din Vadu şi Corbu, chiar dacă nu există indicatoare care să interzică accesul (FOTO)
23 Aug 2010   •   13:11

Plajele de la Vadu şi Corbu constituie subiectul unui scandal între autorităţile locale şi turişti. Mai multe persoane se plâng că au fost amendate pe nedrept de poliţiştii din zonă şi acuză autorităţile de minciună şi incorectitudine. Sute de turişti din întreaga ţară au fost amendaţi cu sume cuprinse între 130 şi 2500 lei, după ce au campat pe plaje. În timp ce autorităţile susţin sus şi tare că amplasarea corturilor pe plajele amintite este strict interzisă întrucât acestea fac parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, turiştii afirmă că în zonele respective nu există nici măcar un indicator care să arate acest lucru.

Potrivit turiştilor citaţi de telegrafonline.ro, plaja de la Corbu a devenit un soi de teren de haiducie pentru jandarmi şi Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Tulcea. Când ţi-e lumea mai dragă, spun turiştii, jandarmii vin şi te legitimează. La aproximativ două săptămâni după legitimare, turiştii susţin că s-au trezit acasă cu amenzi grase, sub formă de ?proces verbal? (PV) semnat ?în lipsă?, cu refuz de plată în 48 de ore, dar în prezenţa unui ?martor ocular" care nu a existat.

Turiştii sunt amendaţi petru camparea pe plajă, iar comercianţii îşi văd nestingheriţi de activitate. Terase pe plajă:

terasa_500

"O măgărie tipic românească"

?Pe 22 iulie, am campat la Corbu. Sunt cel puţin cinci panouri care îndeamnă turiştii să meargă la plaja Corbu, la cherhana, la terasa Pescăruş, la camping, terenuri de tenis şi motel. NU este nici un panou care să informeze că acolo e o zonă care aparţine biosferei Delta Dunării şi este accesul interzis. Nu există bariere care să oprescă accesul pe cele 3-4 drumuri care duc spre plajă. Este un singur panou pus de primărie pe care scrie că e interzis accesul la mai puţin de 100 m de malul mării cu utilaje agricole, autoturisme, căruţe, ATV-uri şi stâne de animale?, a declarat Costin Comardicea, din Bucureşti.

Cât despre amezile acordate de autorităţi, bucureşteanul susţine că este ?o măgărie tipic românescă care are scopul de a atrage turiştii acolo, ca să aibă pe cine să amendeze.?

"Sălbăticia trebuie reglementată"

Autorităţile susţin însă că sălbăticia trebuie reglementată şi supusă unor reguli şi legi. Oficialii spun că pe cele două plaje au existat indicatoare care precizau că instalarea corturilor este interzisă, dar că acestea au fost distruse. "În România nu există multe lucruri printre care şi bun-simţ. Sunt unii care vor să intre cu jeep-ul în apă, dacă se poate, să coboare din el în valuri. Asta nu putem accepta şi, de aceea, există acest sistem de constrângere/convingere a oamenilor că nu au ce căuta acolo: amenda!? este de părere guvernatorului Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), Grigore Baboianu.

Turiştii care au rămas cu un gust amar după ce au încercat să-şi petreacă vacanţa pe plajele din Corbu şi Vadu au deschis un forum unde povestesc pe larg prin ce au trecut.

Fotografiile au fost trimise pe adresa electronică a redacţiei de către un cititor Antena3.ro.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: plaja amenzi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close