Antena 3 CNN Actualitate Analist economic, despre pensiile speciale pentru parlamentari: Nu mi se pare corect. Aproximativ 5 milioane de oameni muncesc ca să întreţină un întreg sistem

Analist economic, despre pensiile speciale pentru parlamentari: Nu mi se pare corect. Aproximativ 5 milioane de oameni muncesc ca să întreţină un întreg sistem

Analist economic, despre pensiile speciale pentru parlamentari: Nu mi se pare corect. Aproximativ 5 milioane de oameni muncesc ca să întreţină un întreg sistem
19 Iun 2015   •   10:34

Aproximativ cinci milioane de oameni muncesc ca să întreţină un întreg sistem, a afirmat Corina Neagu, specialist în resurse umane şi analist economic, vineri, la "Daily Income", comentând astfel pensiile speciale pentru parlamentari.

"Nu mi se pare corect, din niciun punct de vedere, nici economic, nici uman, ca ei să fie pe primul loc. În condiţiile în care aproape 5 milioane de oameni muncesc ca să întreţină un întreg sistem, care îi cuprinde şi pe pensionari, pe şomeri sau pe copii", a afirmat Corina Neagu.

"Majoritatea celor care muncesc în România sunt plătiţi cu salariul mediu pe economie. Şi totuşi prestează muncă cinstită. Şi totuşi sunt motivaţi pentru că nu au încotro. Au copii, au rate la bănci. Nu putem să plecăm toţi din ţară", a mai spus Corina Neagu.

Datele Eurostat arată că rata productivităţii în România era de 5,6 euro/oră în 2013, adică de şase ori sub media europeană şi de aproape 12 ori mai mică decât rata productivităţii în Norvegia (59 euro/oră).

Aproximativ 15% dintre români lucrează 51 de ore pe săptămână sau mai mult, procent aproape dublu faţă de media europeană de 9%.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close