Antena 3 CNN Actualitate Antonescu: Mandatele lui Kovesi şi Morar se termină şi trebuie gândită "noua formulă"

Antonescu: Mandatele lui Kovesi şi Morar se termină şi trebuie gândită "noua formulă"

Antonescu: Mandatele lui Kovesi şi Morar se termină şi trebuie gândită "noua formulă"
Sursa foto: Foto: Mediafax/ Gabriel Petrescu
17 Aug 2012   •   22:40

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la un post de televiziune, că mandatele procurorului general şi şefului DNA se termină, iar preşedintele, indiferent cine va fi acesta, şi ministrul Justiţiei, trecând prin CSM, trebuie să se gândească "foarte serios la noua formulă", scrie Mediafax.

Întrebat dacă în acest moment sau în următoarele luni Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar ar trebui să plece din funcţiile pe care le deţin, Antonescu a spus că mandatele celor doi se termină.
   
"Nu cred eu. În legătură cu domnul Daniel Morar, crede legea. Daniel Morar şi-a terminat mandatele care, conform legii, puteau să îi revină (...) Sper, cât de curând, să avem ministru al Justiţiei cu normă întreagă. (...) Legat de doamna Kovesi, cred că mandatul ei expiră undeva în septembrie. Eu o să spun, foarte sincer, că eu personal cred că da, cred că ministrul Justiţiei şi preşedintele, sigur, cine va fi, trecând prin CSM, care discută, avizează propunerile respective, trebuie să se gândească foarte serios la noua formulă", a spus Antonescu.
   
Potrivit preşedintelui interimar, acest lucru trebuie să se întâmple nu numai pentru că sunt discutabile unele acţiuni ale Parchetului, cum ar fi cele din ultimele zile, ci şi pentru că regula democraţiei spune că oamenii se mai schimbă.
   
Antonescu a spus că este de înţeles ca două din cele 11 puncte discutate de premierul Ponta cu Comisia Europeană să vizeze, pe termen scurt, păstrarea în funcţii a celor care conduc Parchetele, date fiind temerile privind unele schimbări care ar putea fi făcute prea repede.
   
"Dar a înţelege această cerere pe termen scurt este inacceptabil", a completat Antonescu.
   

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close