Antena 3 CNN Actualitate Armata trimite aproximativ 4.000 de militari în zonele afectate de ninsori

Armata trimite aproximativ 4.000 de militari în zonele afectate de ninsori

Armata trimite aproximativ 4.000 de militari în zonele afectate de ninsori
Sursa foto: Foto: usatoday.com
05 Feb 2012   •   15:37

În urma solicitărilor de ajutor primite din întreaga ţară, armata a continuat intervenţiile în cursul weekendului mai multe judeţe din ţară. Condiţiile meteorologice nefavorabile au pus în dificultate autorităţile, fiind înregistrate sute de incidente. Potrivit comunicatului MApN, remorcherul maritim de salvare "Grozavul" va începe luni o acţiune de spargere a gheţii pe canalul Sulina. Remorcherul are un echipaj format din 40 de marinari şi poate interveni pentru spargerea gheţii cu o grosime de maxim 15 centimetri, în porturi şi pe Dunăre.
   
Acţiunile de intervenţie ale armatei în sprijinul populaţiei afectate de ninsorile abundente şi de viscol au inclus şi utilizarea unei maşini de luptă a infanteriei, cu un echipaj fomat din cinci militari, care a intervenit sâmbătă seară la Vintileasca, în Vrancea, pentru evacuarea unei femei bolnave care avea nevoie urgentă de ajutor medical. Aceeaşi maşină de luptă a infanteriei a început, duminică, la ora 12.00, o misiune de evacuare medicală a două persoane, o femeie şi un bărbat, din localitatea Balta Albă, Buzău.
   
Potrivit MApN, duminică, la solicitarea prefectului de Vrancea, un detaşament de militari execută o misiune de evacuare în comuna Chiojdeni, pentru o femeie însărcinată în nouă luni. În localitatea Lipova, din Arad, alte două detaşamente au acţionat sâmbătă şi duminică pentru deszăpezirea a două poduri rutiere peste râul Mureş. Militari de la o unitate din Târgovişte au transportat sâmbătă, cu o autocisternă, apă potabilă către locuitorii cartierului Schela Mare din municipiul Moreni.
   
Ministrul Gabriel Oprea a ordonat, miercuri, pregătirea efectivelor şi tehnicii militare de pe întreg teritoriul ţării pentru a fi în măsură să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente, ale viscolului şi temperaturilor negative extreme, preconizate pentru perioada 2-7 februarie.
   
Ministerul a reamintit că armata este pregătită să intervină în sprijinul populaţiei cu aproximativ 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, personalul putând fi suplimentat cu alţi 4.000 militari, în funcţie de evoluţia situaţiei.
   

×
Parteneri
Cinci copii au fost răniți, după un accident în Argeș
x close