Antena 3 CNN Actualitate Asfaltarea Drumului Babelor, un pericol ecologic pentru Parcul Natural Bucegi

Asfaltarea Drumului Babelor, un pericol ecologic pentru Parcul Natural Bucegi

Asfaltarea Drumului Babelor, un pericol ecologic pentru Parcul Natural Bucegi
Sursa foto: Foto: amfostacolo.ro
02 Mai 2011   •   23:52

Nu avem autostrăzi, dar vom avea drumuri asfaltate până în creierii munţilor. După ce Drumul Babelor, va fi reabilitat, Platoul Bucegilor riscă să arate a orice altceva mai puţin a zonă montană protejată. Turiştii vor avea undă verde la grătare, iar afaceriştii vor fi gata să-şi sporească business-urile în zonă.

Lucrările de asfaltare a Drumului Babelor se vor desfăşura în Zona de Conservare a Parcului Natural Bucegi. Mai mult, două porţiuni de drum vor traversa habitate strict protejate, aşa cum o demonstrează chiar documen­ta­ ţia depusă de autorităţi. Pentru lu­crarea de modernizare a celor 16 ki­lo­metri de drum montan, impactul va fi nefast şi imediat, scrie Jurnalul Naţional.

Deşi au aprobat proiectul, membrii Consi­liului Ştiinţific al Parcului Natural Bucegi sunt convinşi că rea­bi­li­tarea Drumului Babelor pune în pericol mediul.

Dacă Drumul Babelor va fi modernizat, mulţi antreprenori cu afaceri în zonă vor avea de câştigat.

Unul dintre ei este patronul de la Asesoft şi managerul Realitatea, Sebastian Ghiţă, care deţine Cabana Cuibul Dorului. Alt beneficiar al investiţiilor începute de ministerul condus de Elena Udrea este senatorul PDL, Valetin Calcan. Una dintre pârtiile care urmează să se construiască în zona înaltă a Bucegilor se va opri chiar în spatele Hotelului Peştera, deţinut de acesta.

×
Subiecte în articol: asfaltare pericol
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close