Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile din Cluj instituie trei zile de doliu local în memoria Mitropolitului Bartolomeu

Autorităţile din Cluj instituie trei zile de doliu local în memoria Mitropolitului Bartolomeu

Autorităţile din Cluj instituie trei zile de doliu local în memoria Mitropolitului Bartolomeu
Sursa foto: Foto: Mediafax
01 Feb 2011   •   09:14

Primăria Cluj-Napoca şi Prefectura Cluj au anunţat, marţi, instituirea a trei zile de doliu local, în perioada 1-3 februarie, în memoria IPS Bartolomeu Anania, relatează Mediafax.

"Primăria Cluj-Napoca şi Prefectura Cluj anunţă instituirea a trei zile de doliu local în memoria IPS Bartolomeu Anania, mitropolitul ortodox al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. Primarul Sorin Apostu a dispus declararea doliului local în municipiul Cluj-Napoca, în perioada 1-3 februarie 2011. În această perioadă, drapelul naţional va fi arborat în bernă, cu panglică neagră de doliu, pe clădirile tuturor instituţiilor publice. De asemenea, în aceste zile de doliu local municipalitatea a suspendat manifestările publice pe domeniul public", se arată în documentul citat.

Românii îi pot aduce, marţi, un ultim omagiu Mitropolitului Bartolomeu Anania

Înalt Prea Sfinţia Sa Bartolomeu Anania, a încetat din viaţă luni seară, cu doar 3 săptămâni înainte să împlinească 90 de ani. Trupul său a fost depus în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, unde cei care l-au iubit şi i-au ascultat rugăciunile, îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Înalt Prea Sfinţitul Bartolomeu Anania a trecut în nefiinţă ieri, în jurul orei 19:00. Trupul său a fost depus la Catedrala din Cluj-Napoca, unde la ora 22:00 au început primele slujbe în memoria sa.

Sute de feţe bisericeşti sunt aşteptate zilele acestea la Cluj, să îl conducă pe ultimul drum pe Înalt Prea Sfinţitul Bartolomeu Anania. Tot în aceste zilel, va fi prezentat şi testamentul Mitropolitului.

Enoriaşii sunt şi ei îndureraţi de pierderea Mitropolitului.

Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului va fi îngropat, cel mai probabil joi, în cripta catedralei din Cluj-Napoca.

 


 



×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close