Antena 3 CNN Actualitate A1, A2 şi 23 de drumuri naţionale, închise din cauza ninsorii. Vezi situaţia actualizată a traficului rutier

A1, A2 şi 23 de drumuri naţionale, închise din cauza ninsorii. Vezi situaţia actualizată a traficului rutier

A1, A2 şi 23 de drumuri naţionale, închise din cauza ninsorii. Vezi situaţia actualizată a traficului rutier
Sursa foto: Foto: Intact images
de N.B.    |    03 Feb 2012   •   11:35

Atenţionarea cod galben de ninsori a intrat în vigoare. Meteorologii ne avertizează că trebuie să fim pregătiţi să înfruntăm fenomene meteorologice periculoase: ninsori abundente, viscol puternic şi polei. Până duminică, 5 februarie, la ora 20.00 va ninge abundent, va viscoli puternic şi se va forma polei. Vizată de atenţionare este toată România. vântul va sufla cu până la 60 km/h, iar la munte va sufla cu rafale de până la 90 km/h.

Comandamentul de iarnă, condus de premierul Emil Boc, a cerut prefecţilor şi miniştrilor să se pregătească temeinic pentru cele 3 zile de viscol care urmează. În cazul în care situaţia se va agrava, prefecţii vor cere ajutorul armatei.

Dacă aveti probleme din cauza zăpezii sau cunoaşteţi persoane în această situaţie, vă rugăm să ne scrieţi sau să ne trimiteţi imagini la adresa de e-mail site@antena3.ro sau pe www.videonews.ro.

>VEZI AICI CE DRUMURI AU FOST ÎNCHISE DIN CAUZA VISCOLULUI

>VEZI AICI LISTA TRENURILOR ANULATE


UPDATE 21.40 - Circulaţia rutieră pe DN 65 Piteşti - Slatina - Craiova, DN 6 Caracal - Craiova, DN 56 Craiova - Calafat şi DN 56A Şimian - Maglavit, închisă din cauza ninsorii şi a viscolului, a fost reluată, vineri seară, după ce drumarii au îndepărtat zăpada de pe carosabil, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Dolj, vineri, în jurul orei 20.30, traficul pe cele patru drumuri naţionale din judeţ a fost reluat, după mai mult de două ore.

UPDATE 20.40  - Circulaţia este închisă pe autostrăzile A1 şi A2, pe 27 de drumuri naţionale şi 56 de drumuri judeţene, iar pe unele tronsoane de drum a fost restricţionat traficul pentru maşinile de peste 3,5 tone.

UPDATE 19.00 - Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor vor prezenta, la ora 20, situaţia din ţară.

UPDATE 18.10 -
Autostrăzile A1 şi A2 şi 25 de drumuri naţionale sunt închise, iar mai multe drumuri judeţene sunt blocate la această oră . În plus, 73 de trenuri au fost anulate. Vezi mai jos lista completă a drumurilor naţionale închise.

UPDATE 17.00 -
Potrivit situaţiei înregistrate până la această oră - Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Rutiere - circulaţia este întreruptă, din cauza zăpezii şi a viscolului, pe următoarele drumuri:

- A 1 Bucureşti - Piteşti
- A 2 Bucureşti - Constanţa
- DN22 Râmnicu Sărat - Brăila
- DN 2C Costeşti - Slobozia
- DN 2B Buzău - Brăila
- DN 2 (E85) Bucureşti -  Urziceni - Buzău - Râmnicu Sărat
- DN 2A Urziceni - Malu
- DN 1D Albeşti Paleologu - Urziceni
- DN 23A Focşani - Gologanu
- DN 24D Bârlad - Galaţi
- DN 2N Bogza - Jitia
- DN 2R Jitia - Vintileasca
- DN 67C Novaci - Rânca
- DN 65A Roşiori de Vede - Turnu Măgurele
- DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti
- DN 5B Giurgiu - Ghimpaţi
- DN 5 Bucureşti - Giurgiu
- DN 71 Fieni - Moroieni
- DN 65 Pitesti - Slatina - Craiova
- DN 6 Alexandria - Caracal - Craiova - Filiaşi - Strehaia - Drobeta Turnu Severin
- DN 56 Craiova - Calafat
- DN 56A Simian - Maglavit
- DN 65A Mirosi - Buzoieşti
- DN 73D Mărăcineni - Mioveni
- DN 7 Piteşti - Vestem
- DN 4 Bucureşti - Olteniţa
- DN 41 Olteniţa - Giurgiu
- DN 31 Olteniţa - Mănăstirea

VEZI AICI SITUAŢIA ACTUALIZATĂ A DRUMURILOR DIN ROMÂNIA

UPDATE 16.40 - Autoritatea Rutieră Română a recomandat autogărilor suspendarea tuturor curselor care au plecări pe traseele unde circulaţia pe drumurile publice este închisă, până la redeschiderea drumurilor respective.

 


În plus, autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti şi A2 Bucureşti - Constanţa au fost închise vineri după-amiază, din cauza viscolului şi a zăpezii de pe carosabil, potrivit reprezentanţilor Centrului Infotrafic din Poliţia Română.

Directorul ARR: Nu avem blocaje în ţară


UPDATE 16.10 - Autostrada Bucureşti - Piteşti (A1)  va fi închisă începând cu ora 17.00, din cauza vremii nefavorabile, au anunţat, vineri, reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii.  Autostrada Soarelui rămâne şi ea închisă. Alte 15 drumuri naţionale sunt închise iar mai multe drumuri judeţene sunt blocate.

UPDATE 15.45 - Drumul Naţional DN2 a fost închis în totalitate, la ora 15.30. După ce în jurul orei 11 a fost închis pe tronsonul Buzău-Urziceni, autorităţile au decis închiderea între Buzău şi Râmnicu Sărat, de asemenea.

UDAPTE 15.20 -
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a instituit o linie specială pentru turiţii afectaţi de ninsoare şi viscol. Aceştia pot suna la linia telverde 0800.86.82.82 şi vor fi ajutaţi cu băuturi calde şi mese gratuite.

UPDATE 14.50 -
Adrian Dobre, prefectul de Prahova, a anunţat, printr-o legătură telefonică la Antena 3, că şapte drumuri judeţene din sudul judeţului sunt închise din cauza problemelor cauzate de viscol şi ninsoare. Au fost instituite filtre pentru a opri accesul maşinilor în zonă.

UPDATE 14.30 -
Primarul Craiovei a anunţat, vineri, că 11 din cele 42 de utilaje care acţionează pentru curăţarea de zăpadă a străzilor oraşelor s-au defectat din cauza temperaturilor scăzute şi a cantităţii mari de zăpadă, scrie Agerpres.

UPDATE 14.10 -
CNADNR a anunţat că un total de opt drumuri naţionale sunt închise din cauza viscolului şi a zăpezii: DN 23A Focşani - Gologanu - Ciorăşti, DN 2N Bogza - Dumbrăveni - Jitia, DN 2 Urziceni - Buzău, DN 2R Jiţia - Vintileasca (judeţul Vrancea), DN 24D Bârlad - Galaţi, DN 23B Măicănesti - Ciorăşti, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila şi DN 2C Costeşti - Slobozia.

UPDATE 13.20
- Traficul pe Canal Dunăre-Marea Neagră a fost blocat, vineri, după ce un împingător s-a defectat din cauza gerului, iar alte două convoaie din spatele acestuia a trebuit să aştepte remedierea defecţiunii, navigaţia pe canal desfăşurându-se în aceste zile pe un şenal cu o lăţime de circa 20 de metri, informează Mediafax.

UPDATE 12.40 - Autostrada Soarelui a fost închisă între Bucureşti şi Lehliu.

UPDATE 12.30 -
Ministrul de Interne, Traian Igaş a comunicat de la Comandamentul Ministerului Administraţiei şi Internelor că, în momentul de faţă, la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt implicate în misiuni de salvarea sau intervenţii legate de fenomenele meteorologice 175 de persoane, la nivelul Jandarmeriei sunt implicate în diverse misiuni 88 de persoane. La nivelul Poliţiei Române, sunt implicate, la nivel naţional, 1094 de persoane. În momentul de faţă sunt angrenate 1.400 de persoane în misiuni la nivel naţional. MAI are la dispoziţie 14.000 de persoane pentru a interveni în caz de urgenţă.

În Bucureşti sunt disponibile şase elicoptere ale MAI, în ţară fiind pregătite alte trei, la Iaşi, Arad şi Târgu-Mureş, gata să intervină pentru salvarea de vieţi.



UPDATE 12.00 -
Numărul persoanelor care au murit din cauza frigului a ajuns la 24.

UPDATE  11.40
- Cursurile au fost suspendate în 373 de unităţi de învăţământ din 29 de judeţe din ţară, informează un comunicat de presă emis de Ministerul Educaţiei. Din cele 29 de judeţe, 18 înregistrează maximum 10 unităţi de învăţământ în care nu se susţin cursuri, în timp ce, în restul, problemele sunt mai mari.

UPDATE 11.30 -Circulaţia pe DN 2  a fost închisă pe tronsonul Urziceni-Buzău.

>VEZI CÂT VA DURA CODUL GALBEN DE NINSORI

ORA 11.00: Circulaţia este întreruptă pe următoarele drumuri naţionale:

- DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;
- DN2C Costeşti – Slobozia;
- DN2E85 Buzău – Urziceni;
- DN 24D Bârlad – Galaţi- DN23B Măicăneşti – Ciorăşti, în judeţul Vrancea.

Restricţionat pentru traficul greu peste 7,5 tone:

-DN10 Buzău – limita cu judeţul Covasna;
-DN5 Vama Giurgiu – Jilava.




Pe DN2(E85) Urziceni – Buzău a fost instituită restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Pe tronsonul Bucureşti – Urziceni se menţine restricţia pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Restricţie de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone există şi pe DN2B Buzău – Brăila

Pe autostrada Bucureşti – Piteşti între kilometrii 11 şi 120 ninge abundent iar vântul puternic îngreunează activitatea utilajelor de deszăpezire care acţionează permanent.

De asemenea, se circulă cu dificultate şi pe autostrada Bucureşti- Constanţa, din cauza ninsorii şi a viscolului. Între kilometrii 30 – 36 vântul puternic care spulberă zăpada, reduce vizibilitatea sub 100 de metri, pe alocuri chiar şi sub 50 de metri.Între localităţile Lehliu şi Drajna ninge viscolit.


Guvernul s-a reunit într-un comitet de situaţii de urgenţă pentru a stabili măsurile care trebuie luate în caz de viscol extrem în următoarele zile. Premierul Emil Boc le-a cerut ferm prefecţilor să nu fie prinşi pe picior greşit.

ntraţi pe www.meteoplus.ro pentru a vedea cum va evolua vremea în următoarele zile.



Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, le-a interzis prefectilor să deschidă drumuri judeţene fără acordul ministerului.

Prefecţii au fost somaţi şi de ministrul de interne Traian Igaş să aibă telefoanele deschise în permanenţă.  Acelaşi lucru l-a solicitat Raed Arafat şi instituţiilor care colaborează cu Ministerul Sănătăţii.

>VEZI CE MĂSURI TREBUIE SĂ IEI PE TIMP DE GER

În caz de urgenţă, 4000 de militari sunt pregătiţi să intervină. Iar MAPN a anunţat că numărul acestora poate fi chiar dublat.

CNADNR are peste 2000 de utilaje de deszăpezire în teren, gata să cureţe drumurile în caz de ninsori abundente. 3 drumuri naţionale sunt închise, iar alte 10 ar putea fi blocate de autorităţi. Meteorologii sunt însă îngrijoraţi că vremea s-ar putea înrăutăţi de săptămâna viitoare.

Codul galben de viscol şi ninsori va fi vigoare de vineri dimineaţa la ora 10.00 şi până duminică la ora 20.00 .Vântul va depăşi 60 de km pe oră, iar stratul de zăpadă ar putea ajunge până la 20 de centimetri.

>VEZI CE ÎNTÂMPLĂ CU CORPUL OMENESC LA -273ºCelsius





×
Subiecte în articol: Emil Boc MApN ninsoare zapada
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close