Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Ioan Cazacu, după eliberarea lui Năstase: Procurorul a încercat să ceară amânarea chiar azi

Avocatul Ioan Cazacu, după eliberarea lui Năstase: Procurorul a încercat să ceară amânarea chiar azi

Avocatul Ioan Cazacu, după eliberarea lui Năstase: Procurorul a încercat să ceară amânarea chiar azi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Aug 2014   •   18:35

Procurorul de caz în dosarul lui Adrian Năstase a încercat să ceară amânarea chiar astăzi, în sala de judecată, înainte de decizia instanţei de eliberare a fostului premier, a declarat avocatul fostului şef al PSD, Ioan Cazacu.

Argumentul a fost că Adrian Năstase nu a reuşit să se autoeduce, a explicat Cazacu.

 
"Astăzi procurorul a venit pregătit să ceară amânarea cauzei, nu voia să judece, pe motiv că nu a fost bine evaluat psihologic Adrian Năstase. Era îngrijorat că n-ar fi pregătit pentru viaţa în libertate.
 
Adrian Năstase este un om cu o personalitate excepţională, are oameni care îl iubesc, alţii îl urăsc din străfunduri, dar aici s-a aplicat legea", a spus avocatul lui Adrian Năstase, Ioan Cazacu, joi, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.

Adrian Năstase va fi eliberat joi din Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier să fie eliberat condiţionat, pentru că a executat o treime din pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare.

Instanţa a respins contestaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a menţinut decizia Judecătoriei Sectorului 4, prin care s-a stabilit ca fostul premier Adrian Năstase să fie eliberat condiţionat.
 
Tribunalul Ilfov a dispus punerea de îndată în libertate a lui Adrian Năstase, acesta urmând să plece joi din Penitenciarul Jilava.
 
Judecătoria Sectorului 4 a decis, în 23 iulie, că Adrian Năstase, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare, după contopirea pedepselor din dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii", poate fi eliberat condiţionat, în urma executării unei treimi din pedeapsă.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close