Antena 3 CNN Actualitate Bărbaţii arestaţi în cazul uciderii Larei Şaban, aduşi la Bucureşti pentru testul poligraf

Bărbaţii arestaţi în cazul uciderii Larei Şaban, aduşi la Bucureşti pentru testul poligraf

Bărbaţii arestaţi în cazul uciderii Larei Şaban, aduşi la Bucureşti pentru testul poligraf
15 Iun 2012   •   13:52

Cei doi bărbaţi arestaţi preventiv la Constanţa în cazul uciderii Larei Şaban au fost aduşi, vineri, la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici, din ucureşti, pentru a fi supuşi testului poligraf, informează Mediafax.
   
Fratele Larei Şaban, Ghiunal Gilberto Şaban, şi prietenul acestuia, George Davidescu, au fost aduşi la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici pentru expertiza psihiatrică, dar şi pentru a fi supuşi testului poligraf. Ei vor efectua în cursul acestei zile testarea poligraf, urmând ca în zilele următoare să fie şi expertizaţi psihiatric, potrivit legii.
   
Deşi rezultatul testului poligraf nu constituie probă în dosarul penal, atât avocaţii apărării, cât şi procurorii, au solicitat efectuarea acestui test. Şaban şi Davidescu îşi susţin în continuare nevinovăţia şi spun că adevăraţii vinovaţi pentru uciderea Larei Şaban ar fi nişte cetăţeni turci, ei fiind doar martori la crimă.
   
Gilberto Ghiunal Şaban, fratele Larei Şaban, şi complicele său, George Davidescu, sunt acuzaţi că în 3 mai ar fi dus-o pe tânăra de 27 de ani într-un apartament din centrul municipiului Constanţa, unde ar fi omorât-o, lovind-o în cap cu un corp contondent, cel mai probabil un ciocan. Ei sunt acuzaţi că i-au înfăşurat trupul în mai mulţi saci din plastic de diferite grosimi, l-au legat cu bandă adezivă şi apoi l-au transportat într-o lizieră aflată între localităţile Lumina şi Năvodari.
   
Cei doi au fost arestaţi preventiv, în 29 mai, pentru omor calificat şi deosebit de grav, în cazul lui Gilberto Şaban, respectiv, omor deosebit de grav în cel al lui George Davidescu.
   
În instanţă, Şaban şi Davidescu au declarat că nu ar fi autorii crimei, ci doar au fost martori la producerea ei, tânăra fiind, de fapt, ucisă de doi cetăţeni turci, care, ulterior, i-ar fi silit pe aceştia să-i transporte trupul în liziera în care a şi fost găsit.
   
Conform avocatului lui Şaban, Ghiulfer Ismail, cei doi spun că ar fi dus-o pe Lara în apartamentul în care a fost omorâtă la solicitarea cetăţenilor turci, care ar fi avut de vorbit cu ea. Discuţia ar fi avut loc pe holul locuinţei, în timp ce inculpaţii se aflau în dormitor, iar la un moment dat ar fi auzit o bufnitură şi apoi ar fi găsit-o pe Lara Şaban într-o baltă de sânge. Ei susţin că ar fi fost ameninţaţi cu moartea şi cu uciderea familiilor lor, mai întâi în apartamentul în care a fost comisă crima, de către doi cetăţeni turci, iar apoi, când au dus trupul victimei în liziera dintre Năvodari şi Lumina, au fost urmăriţi de patru cetăţeni turci, care i-ar fi ameninţat din nou.
   
Între timp, la Judecătoria Constanţa a început şi procesul privind custodia copilului Larei Şaban, Alia, în vârstă de trei ani, rămas deocamdată în grija bunicii materne. Atât bunica, Elvie Ghilbidan, cât şi bărbatul care apare în acte că ar fi tatăl copilului, Ekrem Arda, se judecă pentru a primi custodia fetiţei, dar şi bunurile, în valoare de câteva sute de mii de euro, pe care aceasta le-a moştenit la moartea mamei.
   
La primul termen de judecată, care a avut loc joi, magistraţii constănţeni au dispus declinarea dosarului către Tribunalul Bucureşti.
  

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toţi comercianţii români sunt obligaţi acum să accepte plata cu cardul
x close