Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, către delegaţia FMI: E dificil să rămânem pe drumul corect în an electoral

Băsescu, către delegaţia FMI: E dificil să rămânem pe drumul corect în an electoral

Băsescu, către delegaţia FMI: E dificil să rămânem pe drumul corect în an electoral
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Apr 2012   •   13:52

Pentru România este "o adevărată provocare" să rămână, în acest an electoral, pe drumul corect macroeconomic, a declarat joi preşedintele Traian Băsescu, la începutul întrevederii cu delegaţia FMI, BM şi CE. Şeful statului a menţionat că autorităţile de la Bucureşti sunt determinate să păstreze direcţia.

"Sper că evoluţia noastră economică va rămâne ceva mai pozitivă decât a altor state UE, chiar dacă avem un an electoral şi aceasta este o adevărată provocare, rămânerea pe drumul corect în timpul unui an electoral. Nu este chiar aşa uşor, dar noi suntem absolut hotărâţi să rămânem pe această direcţie", a spus preşedintele Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Şeful delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks, a precizat la rândul său că perspectiva macroeconomică din UE este încă influenţată negativ, dar prognoza este că în acest an România "va rezista mai bine" decât media europeană.

"După cum ştiţi, sunt încă efecte negative asupra restului Europei, dar România rezistă mai bine decât multe alte state. Nu o să fie la un nivel foarte ridicat în acest an, dar în orice caz, mai bine decât media europeană", a declarat Franks.

Delegaţia comună a FMI, a Băncii Mondiale şi Comisiei Europene a fost primită de către preşedintele Băsescu la Palatul Cotroceni.

 

 

 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close