Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Dumnezeu să-l ierte pe Florin Cioabă. Condoleanţe familiei şi etniei

Băsescu: Dumnezeu să-l ierte pe Florin Cioabă. Condoleanţe familiei şi etniei

Băsescu: Dumnezeu să-l ierte pe Florin Cioabă. Condoleanţe familiei şi etniei
Sursa foto: Foto: Agerpres
18 Aug 2013   •   12:46

Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe în care arată că Florin Cioabă a fost "un adevărat lider şi un sprijin pentru comunitatea romă", pentru că i-a îndemnat pe tinerii etniei să meargă la şcoală şi să îşi urmeze vocaţia prin promovarea tradiţiilor, scrie Mediafax.

"Am aflat cu profundă tristeţe vestea morţii lui Florin Cioabă. Este un moment de adâncă suferinţă pentru familia lui Florin Cioabă, dar şi pentru întreaga comunitate romă, cărora doresc să le adresez întreaga mea compasiune şi susţinere. Florin Cioabă a fost un adevărat lider şi un sprijin pentru comunitatea romă pentru că, înţelegând importanţa educaţiei, i-a îndemnat pe tineri să meargă la şcoală, dar şi să-şi urmeze vocaţia preţuindu-şi şi promovându-şi tradiţiile", arată şeful statului, într-un mesaj dat publicităţii de Administraţia Prezidenţială.
   
De asemenea, Băsescu le-a spus jurnaliştilor, la Prislop, în judeţul Maramureş, că Cioabă "a muncit extraordinar de mult să îi aducă pe romi la creştinism".
   
Ulterior, Băsescu transmisese către presă un mesaj scurt, în care îşi exprima condoleanţele familiei lui Florin Cioabă.
   
"Dumnezeu să-l ierte, să-l odihnească, condoleanţe familiei şi etniei” ", a spus Traian Băsescu, aflat la serbarea câmpenească de la Prislop, judeţul Maramureş.
   
Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Üniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.
   
Decesul s-a produs la 11.10, în urma unui stop cardio-respirator.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close