Antena 3 CNN Actualitate Băsescu glumeşte şi vorbeşte relaxat despre proteste la o întâlnire cu posibilii viitori consilieri prezidenţiali

Băsescu glumeşte şi vorbeşte relaxat despre proteste la o întâlnire cu posibilii viitori consilieri prezidenţiali

Băsescu glumeşte şi vorbeşte relaxat despre proteste la o întâlnire cu posibilii viitori consilieri prezidenţiali
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Ian 2012   •   17:22

Preşedintele Traian Băsescu a avut luni după-amiază o discuţie de aproape două ore cu peste 150 de tineri interesaţi să ocupe postul de consilier de stat în Administraţia Prezidenţială, informează Agerpres. Majoritatea celor prezenţi au spus că atmosfera a fost „relaxată“, că şeful statului a glumit cu ei, le-a prezentat programul mandatului său, dar a amintit, printre altele, şi despre actualele proteste.

„A recunoscut doar că este o mişcare socială cauzată de măsurile de austeritate impuse, ca o reflecţie a măsurilor de austeritate prelungite şi domnul preşedinte a susţinut că aceste măsuri au fost necesare, faţă de alte partide care umblau la bani publici şi pentru a preveni protestele sau alte forme alocau sume şi datoriile erau din ce în ce mai mari. Dânsul a zis că pentru un control asupra costurilor şi bugetului doreşte să îndrepte ţara spre o situaţie mai bună şi nu să se înrăutăţească situaţia prin alocarea de sume nejustificate. Discuţia cu protestele a pus-o pe masă, odată cu prezentarea realizărilor sale şi a programului său, inclusiv măsurile de austeritate care s-au impus“, a spus unul dintre participanţii la discuţia cu şeful statului.
   
El a mai afirmat că şeful statului le-a vorbit despre priorităţile pe care le are Administraţia Prezidenţială, printre care şi domeniul educaţiei.
  
„Ne-a vorbit despre viziunea lui, cum vede România în următorii ani. A vorbit un pic şi despre proteste. Nu a vorbit despre opinia personală a dumnealui, ci despre ce se poate face în viitor“, a afirmat o candidată la funcţia de consilier de stat.
   
Majoritatea celor prezenţi au afirmat că nu li s-a specificat pentru ce domenii are nevoie preşedintele de consilieri de stat, însă există anumite ce prezintă o importanţă deosebită pentru Preşedinţie.
   
Tinerii care au venit la întâlnirea de la Cotroceni cu preşedintele Băsescu s-au declarat încântaţi de modul în care s-a desfăşurat discuţia, precizând că şeful statului a fost relaxat, a glumit şi a intrat într-un dialog cu ei.
   
"A fost o atmosferă destul de profesională, dânsul a avut atitudinea pe care o are de obicei. Au fost eventuale glume, dar a încercat să fie cât mai exact şi să explice ce presupune un post pentru Preşedinţie", a spus o tânără, specializată în drept.
   
Tinerii au afirmat că preşedintele le-a explicat care sunt criteriile de eligibilitate şi că salariul pe care îl vor avea este în jurul sumei de 4.000 de lei.
   
Potrivit candidaţilor, până marţea viitoare se va face o departajare a acestora, urmând ca cei care vor trece în etapa a doua să fie informaţi printr-un email, iar apoi să trimită, până pe 15 februarie, un eseu despre cum va fi România în 2030.
   
Pe 6 februarie, preşedintele Traian Băsescu îi îndemna pe tinerii români absolvenţi de facultate în străinătate să se angajeze pe funcţia de consilier de stat, pentru care, spune şeful statului, la Administraţia Prezidenţială sunt trei posturi disponibile.
   

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close