Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei

Băsescu: Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei

Băsescu: Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei
Sursa foto: Foto: INTACT Images
13 Oct 2011   •   21:25

Preşedintele Traian Băsescu a reiterat, joi, ideea că mai devreme sau mai târziu se va ajunge la constituirea Statelor Unite ale Europei, informează Mediafax.
   
"Mai devreme sau mai târziu vom ajunge la Statele Unite ale Europei", a declarat şeful statului, precizând că a vorbit despre acest lucru şi în urmă cu aproximativ două luni.
   
"În acelaşi context am susţinut că va fi cu atât mai bine cu cât va fi mai repede şi acest mai repede nu este generat de o grabă a României, ci, în opinia mea, este generat de o grabă a lumii, a efectelor procesului de globalizare", a subliniat Băsescu.
   
Potrivit afirmaţiilor sale, dacă, în mod real, Europa vrea să fie în cabina de comandă a procesului de globalizare, ea nu poate să fie decât unită.
  
"Dacă vom rămâne aşa cum suntem, vom fi tot timpul în poziţia de a lupta uneori împotriva efectelor globalizării", a ţinut să precizeze preşedintele Traian Băsescu.
   
Joi a avut loc la Palatul Cotroceni ceremonia de decorare de către preşedinte a unor personalităţi ale vieţii culturale internaţionale, care participă la colocviul "Penser l'Europe", eveniment desfăşurat la Bucureşti în perioada 13-15 octombrie.

×
Subiecte în articol: presedintele Romaniei seful statului
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close