Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Mişcarea Populară a fost ideea mea. E destinată celor neimplicaţi politic, dar nu exclud transformarea ei în partid

Băsescu: Mişcarea Populară a fost ideea mea. E destinată celor neimplicaţi politic, dar nu exclud transformarea ei în partid

Băsescu: Mişcarea Populară a fost ideea mea. E destinată celor neimplicaţi politic, dar nu exclud transformarea ei în partid
Sursa foto: Foto: Agerpres
27 Mar 2013   •   21:58

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la un post de televiziune, că Mişcarea Populară a fost ideea sa, că fundaţia este destinată celor neimplicaţi politic, menţionând că doreşte să se adreseze electoratului de centru-dreapta care la ultimele alegeri nu au venit la vot, informează Mediafax.
   
El a spus că scopul ideei este coagularea unei opoziţii la actuala putere, nefiind exclusă transformarea într-un partid politic.
   
Întrebat dacă oamenii cu carnet de partid au ce căuta în fundaţie deocamdată, Băsescu a răspuns: "Nu, să-şi vadă de partidele lor, pentru că partidele vorbesc toată ziua, în Parlament, la televizor, iar eu îmi dau seama".
   
"Astăzi a ieşit aprobarea de nume de la Ministerul Justiţiei, trebuie propus Statutul la tribunal", a spus Băsescu.
   
Referitor la preşedintele acestei fundaţii, Băsescu a spus: "Trebuie un om credibil şi neangajat politic. Să vedem. Important este să fie un om cu prestigiu, un om care să fie recunoscut".
   
El a menţionat că nu va fi în conducerea fundaţiei.
   
"Vreau să vă spun foarte clar: nu voi avea nicio contribuţie în conducerea fundaţiei, nu voi fi nici măcar în board-ul fundaţiei, unde am dreptul să fiu, chiar dacă sunt preşedinte, dar voi veghea, o voi încuraja", a spus Băsescu.
   
"Cristian Diaconescu nu are rolul de a fi viitorul preşedinte al Fundaţiei. Consilierii au dreptul să fie membri în fundaţie, să fie membri de partid (...) Până găsim un preşedinte, el este cel mai experimentat şi pe politică externă şi politică internă", a spus preşedintele.
   
Răspunzând unei întrebări, Băsescu a spus: "Dacă veţi deveni membru, s-ar putea la un moment dat să spuneţi: Hai să ne transformăm în partid.. De ce nu? Nu exclud, dar asta trebuie să vrea membrii fundaţiei, nu eu".
   
Preşedintele a mai spus că fundaţia are deja un sediu oferit în Bucureşti şi unul oferit la Constanţa şi mai sunt şi alte oferte.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunţat, luni, într-o postare pe site-ul personal, înfiinţarea Fundaţiei "Mişcarea Populară".



×
Subiecte în articol: Cristian Diaconescu
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close