Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Ponta, emblema corupţiei dacă nu-şi asumă OUG pentru art.140 din Codul de procedură penală

Băsescu: Ponta, emblema corupţiei dacă nu-şi asumă OUG pentru art.140 din Codul de procedură penală

Băsescu: Ponta, emblema corupţiei dacă nu-şi asumă OUG pentru art.140 din Codul de procedură penală
Sursa foto: Foto: Agerpres
30 Ian 2014   •   15:01

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că,  în cazul în care premierul Victor Ponta nu îşi asumă emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă care să corecteze neajunsurile articolului 140 din Codul de procedură penală, este emblema corupţiei, "devine scutul oamenilor corupţi".

"Articolul 140 ia organelor statului capacitatea de a prinde reţele sau oameni implicaţi în astfel de ilegalităţi. (..) O ordonanţă e necesară pentru a da modul unitar de interpretare a perioadei de tranziţie dintre coduri", a spus Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

"Dacă primul ministru nu îşi asumă emiterea unei OUG care să corecteze neajunsurile articolului 140 din Codul de procedură penală, este emblema corupţiei. Are destule altele care l-au situat deja în sfera omului corupt, prin utilizarea actelor normative, ba pământurile la CJ Brăila, ba problema Rompetrol, ba problema ASF, toate astea îl arată ca fiind un om corupt, dar în cazul în care nu face urgent modificările care trebuie făcute acestui articol, el devine scutul oamenilor corupţi şi devine primul responsabil că nu a acţionat când trebuia. Îi cer public domnului Ponta să corecteze această eroare", a mai afirmat Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Trei zile cu trei anotimpuri în România. Temperaturile scad drastic
x close