Antena 3 CNN Actualitate Băsescu şi-ar fi incendiat un vas cu ajutorul Securităţii şi a şters urmele. Vezi declaraţia unui fost inspector de la Transporturi

Băsescu şi-ar fi incendiat un vas cu ajutorul Securităţii şi a şters urmele. Vezi declaraţia unui fost inspector de la Transporturi

Băsescu şi-ar fi incendiat un vas cu ajutorul Securităţii şi a şters urmele. Vezi declaraţia unui fost inspector de la Transporturi
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    17 Sep 2012   •   21:38

Un fost inspector din Ministerul Transporturilor, care l-a anchetat de preşedintele Traian Băsescu în urma incendierii unui vas petrolier, susţine că actualul şef de stat ar fi responsabil de incident.

Românul Ştefan Mihuţ este stabilit de peste 20 de ani la Bruxelles şi spune că l-a cunoscut pe Băsescu, prin prisma cazului incendierii petrolierului "Argeş".

Cazul a fost prezentat în ediţia de luni seară a emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.

"Francezii prezentau date şi informaţii din care reieşea că incendiul, petrecut pe 10 septembrie 1981, în aval de Rouen, în dreptul unei rafinării a companiei Shell, a fost declanşat voluntar, de o mână criminală, ca să acopere, printr-o diversiune de proporţii, o infracţiune mult mai gravă: transport clandestin de armament. (...) Băsescu, ca şi comandant al petrolierului, era făcut responsabil că blocase inspecţia autorităţilor franceze pe vas timp de trei ore. (...) În cele trei ore de blocare a autorităţilor franceze, Băsescu a avut timp să şteargă urmele.



Incendiul şi seria de deflagraţii care au urmat au fost extrem de puternice, iar partea franceză avea indicii că toate au fost generate de posibila existenţă a unor lăzi cu muniţie. Incendierea vasului a fost o decizie luată în comun de Băsescu şi direcţia Securităţii. Traficul ilegal de armanent, dacă ar fi fost descoperit, ar fi adus un blam internaţional lui Ceauşescu, care în vremea aceea începuse să fie criticat de Occident, o lovitură politică de imagine mult mai mare decât o cerere de daune de 12 milioane de dolari, generată de un aşa-zis ", susţine, potrivit cotidianul.ro, Ştefan Mihuţ.

Acelaşi om din minister susţine că Traian Băsescu, era bănuit, încă de la sfârşitul 80, de trafic ilegal de armanent, diamante şi aur.



"Încă de la sfârşitul anilor optzeci, când era funcţionar la reprezentanţa Navrom la Anvers, era bănuit de trafic ilegal de armanent, diamante şi aur. De asemenea, exista o suspectă legătură între el şi filiera de agenţi sovietici deconspiraţi în Belgia", mai spune Ştefan Mihuţ.






×
Subiecte în articol: incendiu Subiectiv
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close