Antena 3 CNN Actualitate Băsescu susţine că nu există riscul unui conflict între România şi Federaţia Rusă

Băsescu susţine că nu există riscul unui conflict între România şi Federaţia Rusă

Băsescu susţine că nu există riscul unui conflict între România şi Federaţia Rusă
Sursa foto: Foto: presidency.ro
12 Mar 2014   •   20:38
Traian Băsescu a declarat că nu există riscul unui conflict între România şi Federaţia Rusă.

"Pentru România nu există riscul unui conflict cu Federaţia Rusă, nu există acest risc, cel puţin în conjunctura actuală. România nu este o ţară gata de război şi nici nu vom ridica gradul de alertă, să împărţim puşti la populaţie. Nu există acest risc, din foarte multe motive", a spus Traian Băsescu, precizând că România este stat suveran, membru al Ununii Europene şi al NATO.

Şeful statului a adăugat: "Asta nu însemnnă că evenimentele din Crimeea, dar şi cele din Transnistria, unde gradul de alertă, zilele trecute, a fost ridicat la grad maxim, pentru militarii ruşi, chiar dacă ieri a fost scăzut, nu înseamnă că armata română stă şi aşteaptă primăvara".

Preşedintele a precizat că Armata română îşi face toate programele de instruire şi aplicaţiile, aşa cum au fost planificate. "Mai mult, astăzi am dat dispoziţie Şefului Statului Major al armatei să uite aplicaţiile din partea a doua a anului în prima parte a anului", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a mai declarat că "a pus la dispoziţie spaţiul aerian al României pentru avioanele de supraveghere ale NATO, ca şi Polonia, sau că românia efectuează, în programul Cer Deschis, în perioada 17- 21martie, zboruri deasupra teritoriului Ucrainei".

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Federatia Rusa
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close