Antena 3 CNN Actualitate Bercea Mondial, înregistrat de SRI. Vezi cum a încercat interlopul să-şi negocieze libertatea

Bercea Mondial, înregistrat de SRI. Vezi cum a încercat interlopul să-şi negocieze libertatea

Bercea Mondial, înregistrat de SRI. Vezi cum a încercat interlopul să-şi negocieze libertatea
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Apr 2011   •   09:01

Bercea Mondial a fost înregistrat de SRI în timp ce discuta la telefon despre încercările sale de a muşamaliza tentativa de omor. Avea şi un as în mânecă: spunea că "a vorbit cu un român mare la telefon". Interlopul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, ultraj şi instigare la mărturie mincinoasă. Procurorii îl acuză şi pe fiul acestuia de tentativă de omor, iar pe soţia lui Bercea de instigare la mărturie mincinoasă.

Convorbirile lui Bercea Mondial a fost urmărite de Serviciul Român de Informaţii, în perioada în care pe numele interlopului nu se eliberase mandat de arestare preventivă. Unele convorbiri arată că Bercea, pe numele său Sandu Anghel, a încercat să-şi obţină libertatea prin trafic de influenţă, arată Adevărul.ro.

ANGHEL SANDU: Alo!

Interlocutor: Da!

ANGHEL SANDU: Te sunam eu mai devreme, dar am discutat cu un român mare la telefon. Te duci şi tu la judecată la Craiova?

Interlocutor: Cum să nu mă duc?!

ANGHEL SANDU: Du-te şi discută cu ei dacă vor bine dacă nu, iar bine! Nu sunt nici eu din acela de doi lei!

ANGHEL SANDU: Aseară am stat la Bucureşti! Crezi că am stat să dorm! Am şi eu oameni! Acum a plecat omul de la românul cel mare. Du-te la Craiova şi tu să te ei după mine. Când ajungi în Craiova să te întâlneşti cu romii. Şi te duci la spital şi le spui că vreau să stai cu ei de vorbă.


Negocierile purtate de Bercea cu persoana influentă care ar fi putut interveni în favoarea sa au fost amintite şi în conversaţia acestuia cu o persoană necunoscută anchetatorilor.

Interlocutor: Şi acum cum faci?

ANGHEL SANDU: Să vedem! Cine este pe bune cu românul ăla?
 
Interlocutor: Care?

ANGHEL SANDU: Ştii tu! Cu românul ăla al vostru de la Slatina!

Interlocutor: Vorbeşte şi tu cu ei. Pe ascuns, nu prin telefon!

ANGHEL SANDU: Bine, lasă că vorbesc eu! Am vorbit azi cu "F" şi l-am întrebat de ce vrea el să mă bage pe mine la puşcărie?! Şi el a spus că nu el mă bagă şi că românii vor să mă bage! De ce spune că românii, dacă eu nu l-am tăiat pe băiatul lui?

Interlocutor: Şi ai vorbit cu românii?

ANGHEL SANDU: Da! Şi băiatul meu a recunoscut că l-a tăiat el!


Bercea a dat indicaţii telefonice şi soţiei sale, pe care a pus-o să facă presiuni asupra martorilor. Potrivit procurorilor, Bercea Mondial, înarmat cu un cuţit şi un topor şi însoţit de fiul său, şi-a atacat unul dintre nepoţi într-un bar din Drăgăneşti. După ce l-a înjunghiat, Bercea l-a împins pe bărbat pe scări, după care a fugit din local. În prezent, atât el cât şi fiul său sunt acuzaţi de tentativă de omor. Soţia lui este acuzată de instigare la mărturie mincinoasă.

 


×
Subiecte în articol: Bercea Mondial SRI interceptari
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close