Antena 3 CNN Actualitate Blejnar lua şpagă cu acte. Firmele încheiau contracte cu soţia fostului şef al ANAF

Blejnar lua şpagă cu acte. Firmele încheiau contracte cu soţia fostului şef al ANAF

Blejnar lua şpagă cu acte. Firmele încheiau contracte cu soţia fostului şef al ANAF
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    06 Sep 2012   •   17:03

Noi dezvăluiri din dosarul Blejnar. Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, primea şpagă cu acte legale, banii fiind disimulaţi în comisioane, spun martorii.

Conform dosarului instrumentat de DIICOT Braşov, cei care voiau să obţină repede şi fără bătăi de cap o autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) aveau de trecut întâi de soţia lui Blejnar. Aceasta încheia cu afaceriştii contracte de consultanţă şi apoi autorizaţiile veneau ca "unse".


Mecanismul taxei de protecţie
:

Bărbat 1: Da' ai vazut ce tare se ţine Blejnar ăla!
Bărbat 2: Se ţine, le-a dat bani la soţia...! E Falcă, ăla-i dracu', e tăticu lor! N-ai văzut ....ce dracu!
Bărbat 1: Am înţeles ca nevastă-sa ( n.n soţia lui Blejnar Sorin) e avocată, eram la un pas să ajung la ea, da' intri ... lânga Mall Vitan şi aveam un prieten pe nume Vinşu de la Arad, a fost senator, prieten cu mine şi era prieten cu ăla! I-am numărul lu' ăla şi zice dom]ne, orice problemă la ANAF, prin doamna, se ia banii, face contract de ...
Bărbat 2: Reprezentare.
Procuror: De reprezentare.
Bărbat 1: De reprezentare. Şi mi-a demonstrat, n-am văzut unde, că i-a dat la unu', i-a dat autorizaţie de-o fabrică de acolo, băiatu' ăsta care era să ma duc eu la ...
Procuror: Şi s-a dus şi-a făcut ăia contract de consultanţă!
Bărbat 1: Da, şi i-a dat 20 de mii pe ...fabrica de acolo, lu' nevasta lu' Blejnar!
Procuror: Oficial!

Sursa: dosar DIICOT


Mărturia unuia dintre cei audiaţi de procurori arată dimensiunile evaziunii protejate chiar de la vârful ANAF. Conform acestuia, într-o singură zi, din taxa de protecţie pentru traficanţii de produse petroliere se puteau strânge şi 3,5 miliarde de lei vechi, adică aproape 80.000 de euro.


Mecanismul taxei de protecţie
:

Bărbat
: Dacă fac un calcul, ... vindea 10 cisterne pe zi, ori 350 de milioane, ăia 3 miliarde jumate pe zi, fiecare zi, înţelegeţi, 3 miliarde jumate zilnic, fă şi mata un calcul!
Procuror: Atâta lua în fiecare zi?
Bărbat: În fiecare zi, au fost zile şi 15 cisterne când s-a vândut! Ce dracu', eu când îi spuneam lu' şefu, bagă-i, ia-i pe ăştia, dă-i dracu', nu-i mai ţii pe aici! 26 de mii pe acte, 11 mii - 12 mii la negru! La 30 de tone, 360 de milioane la o cisternă! 10 cisterne pe zi, 3 miliarde 600 pe zi negre, la sacoşe. Nu venea şi la asta 1 miliard?! Ce dracu!
Procuror: Da' poate nu-i trebuia aşa de puţin!
Bărbat: Păi lua şefu', îi ţine în braţe, dă-i dracu'!

Sursa: dosar DIICOT


În acest dosar, Sorin Blejnar este acuzat de aderare la grup infracţional organizat. Ancheta a început în urmă cu doi ani. Procurorii susţin că, doar în Braşov,  gruparea protejată de fostul şef ANAF ar fi păgubit statul cu câteva milioane de euro, însă acelaşi mod de operare a fost aplicat şi în alte judeţe.

Citiţi şi Noi dezvăluiri din dosarul Blejnar. Pentru cine a intervenit fratele preşedintelui la fostul şef al ANAF

Un primar PDL i-a cerut favoruri lui Blejnar. Vezi discuţia edilului cu fostul şef al ANAF









×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar ANAF spaga contracte
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close