Antena 3 CNN Actualitate Blocurile au devenit adevărate cuptoare, iar în miez de noapte temperaturile atingeau 30 de grade. Află când se mai răcoreşte

Blocurile au devenit adevărate cuptoare, iar în miez de noapte temperaturile atingeau 30 de grade. Află când se mai răcoreşte

Blocurile au devenit adevărate cuptoare, iar în miez de noapte temperaturile atingeau 30 de grade. Află când se mai răcoreşte
de O.P.    |    11 Iul 2012   •   05:43

Parcurile sunt o oaza de răcoare pentru cei ale căror case s-au transformat în adevărate cuptoare! Dacă ziua avem temperaturi de aproape 40 de grade, seara, în locuinţe sunt peste 30. Insuportabil, spun oamenii care preferă să stea afară până noaptea târziu.

La lăsarea întunericului, termometrele arătau 26 de grade în Constanţa iar vântul adia puţin. Aşa că parcurile au fost pline ca într-o zi de week-end. În blocuri, căldură ca în cuptor.

Cu o sticlă de suc sau de bere, în faţa blocului sau în parc. Aşa s-au răcorit aseară cei care stau la bloc în Târgu Jiu.

Orădenii au îndurat cu greu cele 36 de grade de peste zi aşa că abia au aşteptat să vină seara, ca să meargă la o plimbare în parc, pe lângă fântânile arteziene.

Sătui de căldura de acasă, zeci de bucureşteni au petrecut noaptea la ştrandurile din Capitală. Pentru multi dintre petrecareti, nu a contat prea mult ca este trecut de miezul noptii si ca a doua zi merg la servici.

Oamenii spun că vor veni la ştrand şi în nopţile următoare, dacă temperaturile rămîn ridicate.

MIERCURI (11 iulie)
În estul, sud-estul ţãrii şi zona de munte, îndeosebi în cursul zilei, vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi condiţii de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestãrile de instabilitate atmosfericã se vor semnala izolat, cu precãdere în nord-vest, în cursul nopţii. Temperaturile maxime vor avea valori de la 27 de grade în nordul Moldovei şi în Delta Dunãrii pânã în jur de 37 de grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge şi depãşi pragul critic de 80 în Oltenia, Muntenia, Banat şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 24 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Presiunea atmosferica nu va avea variaţii importante.

JOI (12 iulie)
Vremea va fi în general instabilã în vestul, nordul şi centrul ţãrii şi în zona montanã, unde vor fi înnorãri temporar accentuate şi pe arii relativ extinse averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi condiţii de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, astfel de fenomene se vor semnala izolat, iar valorile termice vor caracteriza o vreme cãlduroasã, canicularã în Câmpia Românã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 26 şi 37 de grade, iar cele minime între 14 şi 24 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni. Presiunea atmosferica va fi în uşoarã scãdere.

VINERI (13 iulie)
Vremea va fi cãlduroasã, izolat canicularã dupã-amiaza în extremitatea sudicã ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza şi seara îndeosebi în zona de munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 27 şi 35 de grade, iar cele minime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, uşor mai scãzute în depresiuni.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close