Antena 3 CNN Actualitate Casa unui lider Hamas din Fâşia Gaza, bombardată de aviaţia israeliană

Casa unui lider Hamas din Fâşia Gaza, bombardată de aviaţia israeliană

Casa unui lider Hamas din Fâşia Gaza, bombardată de aviaţia israeliană
Sursa foto: Foto: Agerpres/ Xinhua
29 Iul 2014   •   09:25

Aviaţia israeliană a bombardat locuinţa lui Ismail Haniyeh, liderul filialei mişcării Hamas din Gaza, care se află în tabăra de refugiaţi Al-Shati (nord-vestul Fâşiei Gaza), a afirmat marţi fiul acestuia, scrie AFP.

"Duşmanul israelian a bombardat locuinţa noastră în cursul a două lovituri', a declarat într-un comunicat Abdel Salam Haniyeh, fiul celui mai important lider al Hamas din enclava palestiniană.

Bombardamentele şi tirurile de artilerie s-au succedat marţi dimineaţă pe întreg teritoriul Fâşiei Gaza, provocând moartea a 17 persoane, printre care cel puţin 4 copii, cu începere de la miezul nopţii (luni, 21.00 GMT).

Luni, opt copii şi doi adulţi şi-au pierdut viaţa în tabăra de refugiaţi Al-Shati, unde se află locuinţa lui Haniyeh, cele două părţi acuzându-se reciproc în legătură cu noua dramă sângeroasă.

Potrivit martorilor, avioane israeliene de vânătoare de tip F-16 au lansat cinci rachete asupra unui grup de copii. La rândul său, armata israeliană afirmă că a fost vorba despre tiruri de proiectile ratate de tabăra adversă.

Imediat după anunţul bombardamentului israelian asupra locuinţei lui Ismail Haniyeh, marţi dimineaţă, trei rachete au fost lansate în direcţia Israelului, dintre care una interceptată deasupra oraşului Ashdod (sud), iar celelalte două s-au prăbuşit în apropiere de Rishon LeZion, la 10 kilometri sud de Tel Aviv, potrivit armatei.

Tirurile, care nu s-au soldat cu răniţi, au fost revendicate într-un comunicat de aripa militară a mişcării islamiste Hamas.

×
Subiecte în articol: Israel Fasia Gaza
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close