Antena 3 CNN Actualitate Cât stă femeia româncă la cratiţă. Studiul care arată obiceiurile "din casă" ale românilor

Cât stă femeia româncă la cratiţă. Studiul care arată obiceiurile "din casă" ale românilor

Cât stă femeia româncă la cratiţă. Studiul care arată obiceiurile "din casă" ale românilor
de O.P.    |    07 Feb 2014   •   06:02

Femeile din România petrec zilnic aproximativ patru ore şi jumătate la bucătărie, potrivit unui studiu al Institutului naţional de Statistică. Chiar dacă are o carieră şi lucrează 8 ore pe zi, femeia româncă nu e scutită de treburile gospodăreşti.

Femeile românce alocă în fiecare zi, în medie, 4 ore şi 24 de minute pentru activităţi casnice, în timp ce bărbaţii se limitează cam la jumătate - 2 ore şi 5 minute, arată un studiu INS. Cel mai mult le ia românilor să pregătească masa şi să spele apoi vasele, o oră şi 13 minute pe zi. Elevii şi studenţii alocă cel mai puţin timp în gospodărie, aproximativ o oră. Sunt urmaţi de patroni, care trăbăluiesc prin casă, în medie o oră şi 40 de minute zilnic.

Cei care au studii superioare se îngrijesc de gospodărie aproape 3 ore zilnic, cu aproximativ o jumătate de oră mai puţin decât cei cu studii medii.

Persoanele necăsătorite dedică puţin din timpul lor treburilor gospodăreşti, un pic peste o oră şi jumătate, faţă de cei căsătoriţi care fac treabă chiar şi 4 ore zilnic.

Timpul pe care îl alocă românii pentru activităţile casnice reprezintă mai mult de jumătate din timpul dedicat muncii, educării, îngrijirii gospodăriei şi familiei: 3 ore şi 17 minute faţă de totalul de 6 ore şi 43 de minute.

×
Subiecte în articol: INS studii gospodarie
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close