Antena 3 CNN Actualitate "Cazul s-a încheiat aici!" a spus Andronescu cu privire la plagiatul lui Ponta

"Cazul s-a încheiat aici!" a spus Andronescu cu privire la plagiatul lui Ponta

"Cazul s-a încheiat aici!" a spus Andronescu cu privire la plagiatul lui Ponta
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Iul 2012   •   12:09

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, referindu-se la acuzaţiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta, că, din punctul său de vedere, cazul s-a încheiat, ea invocând decizia Consiliului Naţional de Etică potrivit căreia actualul premier nu a plagiat, scrie gândul.info.
   
"Cazul s-a încheiat aici", a declarat pentru ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, referindu-se la ancheta în cazul acuzaţiilor de plagiat privind teza de doctorat a premierului Victor Ponta.
   
Ea a precizat că, în cazul în care sunt sancţiuni, cei vizaţi sau autorul sesizării privind plagiatul se pot adresa instanţei.
   
"Mai departe, dacă sunt sancţiuni, eu nu am văzut raportul Consiliului (Consiliul Naţional de Etică, care a decis că Victor Ponta nu a plagiat), cineva (persoanele găsite vinovate ori de autorul sesizării, conform OG 28/2011) poate să dea în judecată", a adăugat Andronescu.
   
Legislaţia este însă clară în astfel de cazuri: cei care pot depune contestaţie sunt "persoanele găsite vinovate" sau "autorul sesizării", adică doar Victor Ponta, notează gandul.info.
   
"Raportul comisiei de analiză poate fi contestat la Consiliul Naţional de Etică de către persoana sau persoanele găsite vinovate ori de către autorul sesizării; contestaţia va conţine obligatoriu o copie simplă după sesizarea initială şi după raportul comisiei de analiză", se arată în Ordonanţa 28/2011 care modifică şi complează Legea 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiintifică.
   

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close