Antena 3 CNN Actualitate Ce văd prima dată turiştii străini atunci când pun piciorul pe pământ românesc. Fac cunoştinţă cu şmecheria autohtonă

Ce văd prima dată turiştii străini atunci când pun piciorul pe pământ românesc. Fac cunoştinţă cu şmecheria autohtonă

Ce văd prima dată turiştii străini atunci când pun piciorul pe pământ românesc. Fac cunoştinţă cu şmecheria autohtonă
de O.P.    |    12 Aug 2013   •   05:53

Prima experienţă cu ţara noastră poate fi traumatizantă pentru străini. De la taximetristul escroc, la controlorul pus pe şpagă şi până la recepţionerul proxenet, le poate întâlni pe toate încă din primele ore pe meleagurile noastre. 

Iar apoi tentativele de a scoate bani în plus, de la cel care nu vorbeşte limba română, continuă şi la hotel sau la terase. O dovedeşte un experiment al reporterilor Antena 3.

Nici nu a aterizat bine turistul ca face imediat cunoştinţa cu şmecheria româneasca. Taximetristul de ocazie îi cere dublul preţului pentru o cursa pâna în centrul oraşului. Ghinionul turistului se sparge daca se pricepe la ceva negociere tipic mioritica.

Pentru un bun venit mai calduros turistul trebuie sa se opreasca la o noua negociere: prostituatele de pe marginea drumului, care îşi expun oferta tentantă.

Ajuns în buricul târgului, turistul ia contact şi cu capcanele din mijloacele de transport în comun: "Nu ştiu cum se foloseşte biletul. Peste tot scrie numai în limba română".

Nici străzile nu sunt mai prietenoase: "Mulţi câini pe stradă. Mie îmi plac câinii, poate nu cei turbaţi, dar îmi plac câinii".

Cu toate astea, turiştii străini care au vizitat Capitala se arată încântaţi de experienţa trăită: "Un oraş frumos!"

×
Subiecte în articol: turism turisti straini
Parteneri
Cenunţătorul lui Coldea la DNA, dezvăluiri explozive despre şantaj
x close