Antena 3 CNN Actualitate Cei şapte inculpaţi din dosarul Boldea au primit prelungirea mandatelor de arestare

Cei şapte inculpaţi din dosarul Boldea au primit prelungirea mandatelor de arestare

Cei şapte inculpaţi din dosarul Boldea au primit prelungirea mandatelor de arestare
Sursa foto: Foto: sk8rrboi.wordpress.com
de M.Z.    |    09 Apr 2012   •   22:33

Cei şapte inculpaţi din dosarul în care este implicat Mihail Boldea, între care şi fostul subprefect de Galaţi Aurica Luchiniuc, rămân în arest, după ce magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis, luni, prelungirea mandatelor de arestare pe numele acestora, informează Agerpres.

Şase dintre inculpaţi au primit prelungirea mandatelor de arestare cu 30 de zile, iar fostul subprefect Aurora Luchiniuc cu 19 zile.

Magistraţii au respins ca nefondate solicitările inculpaţilor de înlocuire a măsurii de arestare preventivă cu obligaţi de a nu părăsi localitatea. Inculpaţii din acest dosar, cu excepţia secretarei deputatului Mihail Boldea, Elena Petrea, au declarat recurs.

Deputatul Mihail Boldea se află în arestul IPJ Galaţi de aproximativ două săptămâni.

Cele şapte persoane sunt cercetate, alături de Mihai Boldea, de către procurorii DIICOT, pentru formarea unui grup infracţional, care era specializat în înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Ei găseau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

Prejudiciul se ridică la aproximativ un milion euro.

×
Subiecte în articol: mihail boldea inculpati arest terenuri
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close