Antena 3 CNN Actualitate "Cereau ajutor şi n-au avut nicio şansă". Rudele victimelor spun că restaurantul cuprins de flăcări nu avea extinctoare sau aerisirie

"Cereau ajutor şi n-au avut nicio şansă". Rudele victimelor spun că restaurantul cuprins de flăcări nu avea extinctoare sau aerisirie

"Cereau ajutor şi n-au avut nicio şansă". Rudele victimelor spun că restaurantul cuprins de flăcări nu avea extinctoare sau aerisirie
06 Apr 2014   •   23:41

Unul dintre supravieţuitorii din incendiul de la Constanţa povesteşte momentele de groază pe care le-a trăit după ce a izbucnit focul în restaurant. Bărbatul spune că era sufocat de fum şi a căutat cu disperare o cale să iasă din infern. Norocul lui a fost că un prieten s-a întors după el şi l-a salvat.

În incendiu au murit însă trei tinere care nu aveau mai mult de 24 de ani. Două dansatoare şi o cântăreaţă.

Alte patru persoane au fost la un pas de moarte şi una dintre victime a fost adusă cu avionul SMURD la Bucureşti, la spitalul de arşi. Este vorba despre o tânără de 19 ani.

Bărbatul rănit în incendiu povesteşte de pe patul de spital că a fost surprins de fum în toaleta localului. Mărturiseşte că a trăit clipe de groază în întuneric, în timp ce simţea că se sufocă.

Cele trei fete care au murit erau în vestiarul restaurantului, la etaj, şi colegii cred că îşi schimbau hainele de scenă. Au rămas captive acolo din cauza valul gros de fum.

Vecinii spun că le-au auzit pe fete cum plângeau şi strigau după ajutor, dar nimeni nu le-a putut salva, pentru că lumea se bulucea să iasă din local.

Disperate, rudele victimelor spun că restaurantul nu avea nici măcar extinctoare şi focul s-a extins mocnit într-o primă fază fără să se poată face ceva.

Oamenii care le cunoşteau pe cele trei tinere care au murit în incendiu au venit cu lumănări la poarta restaurantului şi mulţi au postat mesaje pe conturile lor de socializare.

Între timp, medicii de la Bucureşti încearcă să salveze viaţa tinerei de 19 ani care a ajuns la spitalul de arşi. Tânăra a supravieţuit incendiului, dar este în stare gravă. Ceilalţi doi răniţi, o femeie şi un pompier de la ISU Dobrogea, au fost intoxicaţi cu fum, dar după ce au primit îngrijiri medicale, au fost lăsaţi să plece acasă.

Trei persoane au murit şi alte patru au fost rănite, sâmbătă noapte, în urma unui incendiu izbucnit într-un restaurant din centrul municipiului Constanţa, focul, care a afectat o clădire cu două etaje în care mai funcţionau un pub şi un cazino, fiind stins de pompieri după mai mult de cinci ore.

×
Subiecte în articol: incendiu foc
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close