Antena 3 CNN Actualitate Comandantul armatei americane, avertisment în legătură cu Rusia

Comandantul armatei americane, avertisment în legătură cu Rusia

Comandantul armatei americane, avertisment în legătură cu Rusia
19 Apr 2015   •   15:11

Comandantul armatei americane în Europa a avertizat că Alianţa Nord Atlantică trebuie să rămână unită în faţa agresiunii ruse. Locotenent generalul Frederick "Ben" Hodges a făcut aceste declaraţii în cadrul unui interviu acordat cotidianului britanic Daily Telegraph, în timp ce a participat la un exerciţiu militar de amplasare a 750 de rachete Patriot la periferia Varşoviei, capitala Poloniei.

"Nu este o presupunere. Există o ameninţare rusă", a declarat el. "Când vezi modul nesigur în care zboară avioanele ruse, fără transpondere, în apropierea avioanelor civile, acesta nu este un comportament profesional", a adăugat el. "Cred că danezii nu înţeleg complet consecinţele dacă Danemarca se alătură scutului antirachetă iniţiat de americani. Dacă fac acest lucru, atunci vasele de război daneze vor fi vizate de rachete nucleare ruseşti", a declarat la 21 martie ambasadorul Mihail Vanin.

Generalul Hodges a atras atenţia asupra deciziilor recente ale Rusiei de a amplasa rachete balistice Iskander în enclava Kaliningrad şi bombardiere în Crimeea. "Nu cred că o confruntare militară este inevitabilă. Dar trebuie să fii pregătit pentru a deschide calea unei diplomaţii eficiente", a declarat el. "Cea mai bună asigurare este ca NATO să rămână unită", a continuat generalul. "Rusia nu vrea să lase temperatura să atingă 100 de grade, ci vrea să o păstreze la 90 de grade, 95 de grade, încearcă să o menţină sub 100 de grade", a declarat el.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close