Antena 3 CNN Actualitate Comisia Nana şi-ar putea înceta activitatea. Decizia se va lua săptămâna viitoare

Comisia Nana şi-ar putea înceta activitatea. Decizia se va lua săptămâna viitoare

Comisia Nana şi-ar putea înceta activitatea. Decizia se va lua săptămâna viitoare
de M.T.    |    22 Apr 2014   •   19:16

Activitatea Comisiei Nana ar putea să înceteze, o decizie în acest sens urmând să se ia săptămâna viitoare în Birourile Permanente Reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, a declarat vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu, citat de Agerpres.

„Am fost întrebaţi dacă poate să-şi continue activitatea. Am trimis această solicitare către Birourile Permanente Reunite. În regulamentul Camerei este prevăzut faptul că atunci când începe urmărirea penală activitatea unei Comisii de anchetă încetează. În regulamentul Senatului nu este prevăzută o astfel de precizare. Logic este că atunci când una din camere are o decizie care împiedică desfăşurarea Comisiei, vă daţi seama, dacă nu mai lucrează membrii deputaţi din Comisia Nana, nu pot lucra nici senatorii, nu se întruneşte situaţia de cvorum şi nu mai funcţionează Comisia”, a spus Dumitrescu.

„Această decizie va fi luată de Birourile Permanente Reunite care vor constata că la Camera Deputaţilor, ca urmare a faptului că s-a dispus din partea Biroului de Control al primului ministru o sesizare la Parchet, iar Parchetul s-a sesizat şi a deschis o cercetare, pe cale de consecinţă, probabil, cel mai probabil şi logic este să-şi suspende activitatea până când justiţia îşi va face treaba”, a adăugat vicepreşedintele Senatului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au început recent urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana, din judeţul Călăraşi.

×
Subiecte în articol: comisia nana
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close