Antena 3 CNN Actualitate Cordunenii, în atenţia FBI. Clanul a furat 1,6 milioane de euro din 34 de ţări

Cordunenii, în atenţia FBI. Clanul a furat 1,6 milioane de euro din 34 de ţări

Cordunenii, în atenţia FBI. Clanul a furat 1,6 milioane de euro din 34 de ţări
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    09 Aug 2013   •   18:03

Clanul Corduneanu a furat 1,6 milioane de euro din 34 de ţări. Calculul a fost făcut de FBI şi transmis procurorilor de la DIICOT Iaşi, care instrumentează unul dintre dosarele acestei grupări.

Potrivit rechizitoriului, obţinut de Adevărul.ro, reţeaua de hoţi a fost una dintre principalele surse de venit a clanului. Procurorii mai spun că înainte ca banda de hoţi să fie trimisă la stradă în străinătate, liderii grupării făceau studii de piaţă referitoare la zonele de acţiune. Erau luate în calcul numărul de turişti şi potenţialul lor financiar dar şi securitatea.

Numărul persoanelor care au furat pentru Corduneni nu a fost stabilit cu exactitate, însă se presupune că ar fi fost de ordinul sutelor.

Cei trimişi la furat erau fie copii cu vârste de până la 12 ani, care proveneau din familii dezorganizate, fie persoane care erau datoare interlopilor.

În cazul în care unul dintre hoţi fugea, el era căutat peste tot şi, când era prins, era bătut şi i se punea o amendă de 10.000 de euro.

Potrivit procurorilor, reţeaua a mers ca pe roate în perioada 2002-2009, printre ţările în care a activat numărându-se Spania, Elveţia, Franţa, Danemarca, Suedia, Italia, Norvegia sau Marea Britanie.


×
Subiecte în articol: furt FBI
Parteneri
Reguli noi pentru vânzători, în piețele din România
x close