Antena 3 CNN Actualitate Costel Gavrilă şi Adrian Faur, numiţi în fruntea Jandarmeriei. Vezi declaraţiile lor de avere

Costel Gavrilă şi Adrian Faur, numiţi în fruntea Jandarmeriei. Vezi declaraţiile lor de avere

Costel Gavrilă şi Adrian Faur, numiţi în fruntea Jandarmeriei. Vezi declaraţiile lor de avere
Sursa foto: Foto: jandarmeriadambovita.ro / jandarmeriasibiu.ro
18 Ian 2011   •   08:38

Noua conducere a Jandarmeriei şi-a preluat atribuţiile. Costel Gavrilă şi Adrian Faur au luat locul generalului Olimpiodor Antonescu şi prim-adjunctului Nicolae Rugină. Pe numele celor doi a început urmărirea penală în dosarul angajărilor ilegale din jandarmerie.

Şeful Jandarmeriei, Olimpiodor Antonescu şi prim-adjunctul acestuia, Nicolae Rugină au fost eliberaţi din funcţii şi puşi la dispoziţia Ministerului de Interne. Parchetul Înaltei Curţi a început urmărirea penală pe numele celor doi. Olimpiodor Antonescu este acuzat de neglijenţă, iar Nicolae Rugină pentru fals şi abuz.

Comisarii Ioan Valentin Opriţescu, Constantin Toleriu şi colonelul Marian Grigoroiu au fost şi ei destituiţi. La începutul lui ianuarie, Corpul de Control al ministrului de Interne a întocmit un raport în care sesiza că în cadrul Jandarmeriei au fost ocupate ilegal trei posturi. Parchetul a deschis un dosar ca urmare a acestei sesizări, iar cei implicaţi vor fi chemaţi la audieri.

La conducerea Jandarmeriei au fost aduşi doi ofiţeri care au condus inspectorate judeţene. Este vorba despre colonelul Costel Gavrilă,  din Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi colonelul Adrian Faur, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Covasna.

Inspectorul-şef Costel Gavrilă s-a născut pe 31 ianuarie 1964, este căsătorit şi are doi copii. Potrivit declaraţiei sale de avere din 2010, deţine două imobile în Târgovişe, cumpărate în 1987 şi 2004. Totodată, acesta deţine două autoturisme, ambele cumpărate în 2001 şi, respectiv 2002.

Vezi declaraţia de avere a lui Costel Gavrilă

Costel Gavrilă are şi câteva datorii înregistrate în perioada 2004 - 2010, fiind vorba de două credite în euro (valoare totală de 25.700 de euro) şi alte două în lei (valoare totală de 26.000 de lei).

În 2010, Gavrilă Costel a câştigat, în urma deţinerii funcţiei de conducere de la IJJ Dâmboviţa, 78.000 de lei.

Colonelul Adrian Faur s-a născut pe 12 august 1965, este căsătorit şi are doi copii. Conform declaraţiei sale de avere din 2010, acesta deţine o casă şi un apartament, obţinute în 2003 şi 2007 şi două autoturisme, cumpărate în 2006 şi 2007.

Vezi declaraţia de avere a lui Adrian Faur


Adrian Faur are două credite cu data scadentă 2012, în valoare totală de 23.000 de euro. Anul trecut, inspectorul-şef a câştigat 71.072 de lei din funcţia deţinută la conducerea IJJ Covasna.

×
Subiecte în articol: declaraţii avere jandarmerie
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close